Potrebno je (za 4 osobe):
750g seckanih bundeva
1 litar pileće supe
1 crni luk
2 čena belog luka
3g fino mlevenog kima i korijandera
100g seckanog peršuna
200ml neutralne pavlake
malo kozijeg sira
služiti uz pečene semenke od bundeve i crni hleb
Priprema
1. Bundevu prodinstajte sa malo vode i ostavite 10 minuta da omekša.
2. Izdinstajte crni i beli luk, zatim dodajte začine i promešajte. U to sipajte pileću supu, i dodajte bundevu i kuvajte 10 minuta.
3. Sipajte pavlaku i promešajte. Po vašem ukusu dodajte so, biber i servirajte sa mrvljenim kozijim sirom, kao i pečenim semenkama od bundeve.
Uz to možete poslužiti crni hleb i puter.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna