Potrebno je:
- 2 šolje mlevenog keksa
- 3 kašike smeđeg šećera
- ½ kašičice mlevenog cimeta
- 120 g otopljenog maslaca
Fil:
- 230 g krem sira
- 420 g pirea od kuvane bundeve
- 3 jajeta + 1 žumance
- ¼ šolje kisele pavlake
- 1 ½ šolja šećera
- ½ kašičice mlevenog cimeta
- 1/8 kašičice rendanog muskatnog oraščića
- 1/8 kašičice karanfilića
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema
1. Zagrejte rernu na 170 C.
2. U posudu srednje veličine stavite keks, šećer i cimet. Dodajte maslac. Zamesite , prebacite u posudu za pečenje i poravnajte.
3. Ulupajte krem sir i dodajte pire od bundeve, jaja, žumance, kiselu pavlaku, šećer i začine. Sve dobro promešajte.
4. Prelijte preko kore i stavite u rernu. Precite kolač oko sat vremena. Kada je ispečen i ohlađen, stavite u frižider da odstoji četiri sata pre služenja.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.