Potrebno je:
1 pakovanje testenine od heljdinog brašna
2 manja patlidžana
4 paradajza (samo unutrašnjost)
1 glavica crnog luka
3 kašike maslinovog ulja
So, biber, kleka, mediteranska mešavina
Čeri paradajz
Parmezan (po želji)
Priprema
Izdubite paradajz i sačuvajte unutrašnji deo. Narendajte patlidžan i luk, pa posolite po želji, a potom propržite na maslinovom ulju. Na to dodajte unutrašnjost paradajza, nekoliko čeri paradajza i nekoliko zrna kleke.
Nakon nekoliko minuta, dodajte biber i mešavinu mediteranskih začina. Zatim skuvajte pastu. Testenina od heljdinog brašna kuva za veoma kratko vreme, odmah se procedi i „začini“ kašikom maslinovog ulja. Nakon toga, sjedinite uprženo voće i uživajte u ukusnom porodičnom ručku. Možete, po želji, dodati tek mrvu parmezana.
Prijatno!
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna