Potrebno je:
125 g pirinča
1 srednje velika glavica luka
4 pileće šnicle (od 150 g)
1 kašika ulja
sok od 1 limuna
3 paprike
1/2 kašike gustina ili kašika brašna
so, biber
Priprema:
1. Pirinač kuvajte u slanoj kipućoj vodi 20 minuta. Luk oljuštite i isecite na kriške, papriku na trake a brokoli kuvajte u kipućoj supi oko 6 minuta.
2. Svaku šniclu iseckajte na komadiće i pržite na ulju 2-3 minuta. Posolite i pobiberite, dodajte luk i papriku kratko pržite sve zajedno.
3. Brokoli ocedite tako da tečnost od kuvanja sačuvate. Meso izvadite iz tiganja. U prženi luk i papriku umešajte sok od limuna i 150 ml supe od brokolija, ostavite da se kuva 2-3 minuta, po ukusu posolite i pobiberite. Zgusnite sos razmućenim gustinom, vratite meso i poslužite s kuvanim pirinčem.
NAPOMENA: Umesto piletine na ovaj način možete da pripremite i ćuretinu.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.