Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Put do savršene dečje fotografije

Profesionalni fotograf Milenko Miklja savetuje roditelje na šta sve bi trebalo da obrate pažnju prilikom fotografisanja svojih mališana.

  Izvor: Foto: Living4media

Kada dobijete bebu, jedan od najvažnijih i najčešće korišćenih predmeta u kući neminovno postaje fotoaparat. Poželećete da zabeležite svaki važan,

Fotografisanje deteta nije ni malo lak zadatak. Bebe su nepredvidive, te je potrebno mnogo znanja i strpljenja kako bi se napravila fotografija koja će biti uramljena

 i manje važan trenutak u životu ovog malog bića – kada spava, kada se kupa, kada se presvlači, kada se smeje... Veoma brzo folderi u kompjuteru biće prepuni raznih fotografija čijim kvalitetom možda i nećete biti preterano zadovoljni.

Na pitanje kako napraviti kvalitetnu dečju fotografiju odgovor smo dobili od profesionalnog fotografa Milenka Miklje, koji se već godinama bavi dečjom i modnom fotografijom, i koji iza sebe ima veliki broj editorijala i naslovnih strana sa decom. Pročitajte njegove savete:

Povezane vesti

Odgovarajući prostor
Prilikom fotografisanja bebe ne bi trebalo da koristite blic. Zato vodite računa o osvetljenju, jer što je prostorija svetlija fotografija će biti oštrija. Pravi ugao snimanja i adekvatna pozadina (izaberite veselu šarenu pozadinu ili prirodno okruženje) takođe utiču na kvalitet fotografije, kao i vrsta fotoaparata.

Neobične ideje
Ukoliko želite da fotografije budu neobične potrudite se da prostor oko bebe učinite atraktivnim (ideje potražite na linku: Bebina prva godina u 12 slika). Takođe, kostimi koje ćete sami napraviti ili kupiti su dobar način za kreiranje jedinstvenih i neodoljivih slika (pogledajte galeriju Bebe: fotosešn u neobičnim kostimima).

Pravo vreme
Fotografisanje će biti uspešno samo ako je dete lepo raspoloženo. Odaberite period kada se dete igra ili nešto radi jer su to ujedno i najlepše fotografije. Poziranje ostavite za malo stariji uzrast. Potrudite se da što više fotografišite dete u uzrastu između prve i druge godine jer su fizičke promene najevidentnije u tom periodu.

Povezane vesti

Strpljenje 
Mnoga deca u mlađem uzrastu ne žele da budu fotografisana, u tom slučaju fotografišite sami sebe ili nekog drugog u prostoriji, nakon toga dete će verovatno i samo prihvatiti ovu igru.

Mali trikovi
Odaberite najlepše fotografije i pokažite ih mališanu. Odštampajte ih i zakačite na zid u dečjoj sobi, tako će dete moći da uživa u njima i pre nego što počne da koristi računar. Kada dovoljno odraste naučite ga da samo fotografiše, jedna ili više slika iz te "neobične" kolekcije sigurno će imati svoje mesto u albumu.

Povezane vesti

Savet plus
Fotografišite dete što više jer ćete na taj način dobiti i bolje fotografije. Ipak, nemojte da preterujete kako bi odrastanje mališana ipak doživeli sa njim a ne sa fotoaparatom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica