Potrebno je:
1 kg (4 šolje) sladoleda od vanile
500 g ( 2 šolje) sladoleda od čokolade
125 ml slatke pavlake
5 ml (1 kašika) vanila ekstrakta
1 belance
150 g šećera u prahu
60 g (pola šolje seckanih višanja)
125 g (pola šolje) prokuvanog sušenog voća (mango, suve šljive...)ili kandiranih pomoranži
30 g seckanih prženih pistaća
Priprema
1. U ovalnu činiju sipajte omekšao sladoled od vanile. Lagano ga rasporedite preko cele posude ( ne yaboravite da i bočne strane prekrijete sladoledom).
2. Zatim preko prvog sloja nanesite sladoled od čokolade i to tako da u sredini ostane udubljenje. Zamrznite na 20 minuta.
3. Mutite pavlaku i ekstrakt od vanile sve dok ne dobijete kompaktnu i gustu masu. U drugoj posudi (sa čistim mešalicama) umutite belance, postepeno dodajući šećer u prahu. Umućena belanca dodajte u smesu sa pavlakom i ubacite voće i lagano promešajte. Ovu smesu sipajte u predhodno udubljen deo sladoleda od čokolade. Prekrijte folijom i sostavite u zamrzivaču šest sati.
4. Smrznutu poslasticu okrenite na tanjir. Posudu prekrijte toplom krpom i sklonite je kada se smesa odvoji od posude, ali pazite da se ovaj spoljni sloj ne otopi previše.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.