Potrebno je:
2 plava patlidžana srednje veličine
so
4 bela mesa
senf
suvi začin od povrća
100 g slanine
100 g kačkavalja
ulje
Za sos:
500 g paradajza
bosiljak
biber
kašika butera
so
Priprema
Plavi patlidžan oljuštiti i uzduž iseći na tanje šnite. Posoliti ih i ostaviti u cediljci da se dobro ocene. Višak tečnosti upiti salvetom. Zatim ih sa obe strane ispržiti na 4 kašike vrelog ulja. Pržene šnite staviti na papirni salvet da upije višak masnoće.
Belo meso iseći na šnicle i blago izlupati tučkom. Svaku šniclu namazati senfom i posuti suvim začinom. Preko mesa staviti šnit patlidžana, i po širini štapić slanine i kačkavalja. Uviti u rolnu i čačkalicom pričvrstiti, pa pržiti na vrelom ulju da meso malo porumeni.
Sos: paradajz iseći na kockice i propržiti na malo ulja. Kada tečnost ispari skinuti sa vatre, umešati buter, posoliti i pobiberiti.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna