Izdvajamo za vas jednostavan recept za preukusnu česnicu za Božić.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 1 paketić kvasca
- 1/2 l mleka
- 1 kg brašna
- so
- zlatni ili srebrni novčić
Priprema
U malo mlakog mleka rastopite kvasac. Dodajte jedno umućeno jaje. Posolite i mešajte uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mlakog mleka da dobijete glatko testo. Nakon što ste testo dobro izmesili, pokrijte ga čistom krpom i ostavite ga da naraste.
Čim primetite da je počelo da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite. Testo za česnicu ne treba da naraste potpuno. Oblikujte česnicu kao pogaču i ubacite novčić (u zavisnosti od kraja u kom se sprema, u česnicu se još stavlja komadić hrasta, zrno žita i pasulja). Spustite česnicu u podmazan pleh. Njenu gornju površinu išarajte ubodima male grančice - prvi odsečeni komad badnjaka i premažite celu površinu razmućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj pećnici dok česnica ne dobije tamnorumenu boju.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu