Potrebno je:

300 g mle­ve­nog kek­sa

300 g mle­ve­nih ora­ha

250 g še­će­ra u pra­hu

250 g ma­sla­ca

2 ke­si­ce va­ni­li­nog še­će­ra

150 g čo­ko­la­de za ku­va­nje

2 ja­je­ta

200 g ra­znog kan­di­ra­nog vo­ća

Priprema

Sve sa­stoj­ke do­bro iz­me­ša­ti, čo­ko­la­du is­to­pi­ti, a kan­di­ra­no vo­će sit­no isec­ka­ti pa do­da­ti ma­si. Ma­su do­bro ume­si­ti i pre­ko mar­ci­pa­na na­pu­ni­ti udu­blje­nje. Po uku­su ma­si mo­že­te do­da­ti li­ker od čo­ko­la­de ili ora­ha.

Zatim uzmi­te jed­nu okru­glu či­ni­ju i ob­lo­ži­te je pr­vo fo­li­jom, a pre­ko fo­li­je mar­ci­pa­nom u ko­ji ste pret­hod­no do­da­li ka­kao prah da bi­ste do­bi­li bo­ju ora­ho­ve lju­ske.

Za­tim sme­som od sit­no mle­ve­nih ora­ha, kek­sa, čo­ko­la­de, še­će­ra, ja­ja, ma­sla­ca itd. i na­pu­ni­te udu­blje­nje. Či­ni­ju sta­vi­te u fri­ži­der da se steg­ne.

Za to vre­me na­pra­vi­te Pal­či­cu. U ma­lo mar­ci­pa­na do­daj­te trun­či­cu cr­ve­ne bo­je da na­pra­vi­te gla­vi­cu - ku­gli­cu ko­ju će­te sta­vi­ti na de­blju čač­ka­li­cu. Ko­si­cu na­pra­vi­te od obo­je­nog mar­ci­pa­na ko­ji ste pro­te­ra­li kroz pre­su za be­li luk. Te­lo na­pra­vi­te od mar­ci­pa­na. Ja­stu­če na­pra­vi­te od be­log ra­tlu­ka ko­ji će­te ume­si­ti sa prah še­će­rom, a li­šće i la­ti­cu ru­že od obo­je­nog mar­ci­pa­na. Ka­da iz­va­di­te ma­su iz či­ni­je, pa­žlji­vo ski­ni­te fo­li­ju, pa tu­pom stra­nom de­be­log ra­žnji­ća udu­bi­te ora­ho­vu lju­sku. Za­tim po­sta­vi­te list, ja­stuk i Pal­či­cu pa je po­krij­te la­ti­com od mar­ci­pa­na. Od­o­zgo sta­vi­te par sit­nih cve­ti­ća.

PROBAJTE I...

undefined Masu od mlevenog keksa i čokolade možete oblikovati po želji, a evo uputstva kako da napravite ovu bajkovitu tortu u obliku Palčice.