Potrebno je:
300 g mlevenog keksa
300 g mlevenih oraha
250 g šećera u prahu
250 g maslaca
2 kesice vanilinog šećera
150 g čokolade za kuvanje
2 jajeta
200 g raznog kandiranog voća
Priprema
Sve sastojke dobro izmešati, čokoladu istopiti, a kandirano voće sitno iseckati pa dodati masi. Masu dobro umesiti i preko marcipana napuniti udubljenje. Po ukusu masi možete dodati liker od čokolade ili oraha.
Zatim uzmite jednu okruglu činiju i obložite je prvo folijom, a preko folije marcipanom u koji ste prethodno dodali kakao prah da biste dobili boju orahove ljuske.
Zatim smesom od sitno mlevenih oraha, keksa, čokolade, šećera, jaja, maslaca itd. i napunite udubljenje. Činiju stavite u frižider da se stegne.
Za to vreme napravite Palčicu. U malo marcipana dodajte trunčicu crvene boje da napravite glavicu - kuglicu koju ćete staviti na deblju čačkalicu. Kosicu napravite od obojenog marcipana koji ste proterali kroz presu za beli luk. Telo napravite od marcipana. Jastuče napravite od belog ratluka koji ćete umesiti sa prah šećerom, a lišće i laticu ruže od obojenog marcipana. Kada izvadite masu iz činije, pažljivo skinite foliju, pa tupom stranom debelog ražnjića udubite orahovu ljusku. Zatim postavite list, jastuk i Palčicu pa je pokrijte laticom od marcipana. Odozgo stavite par sitnih cvetića.
PROBAJTE I...


Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.