Potrebno je:
(za oko 5 litara čorbe) 3 litra pileće supe
200g praziluka
100g prokelja
0,5kg očišćenog krompira
250g brokula
1 šargarepa
750g očišćenog krompira
3 kašičice suvog začina
2 kocke za supu
2 feferonke (ako volite)
0,5 litra mleka
kašika vinskog sirćeta
po kašičica mirođije i peršunovog lista, so, mleveni biber.
Priprema:
U 2 litra vrijuće supe dodati praziluk, prokelj i krompir, sve isečeno na komadiće. Lonac poklopiti i kuvati pola sata pa dodati brokule razdvojene na cvetiće i kuvati još 2 minuta. Zatim skloniti sa vatre, dodati ostatak supe pa štapnim mikserom sve dobro izmiksati.
Lonac vratiti na vatru, dodati šargarepu i krompir isečene na kockice, suvi začin, kocke za supu i feferonke isečene na kolutove pa uz povremeno dodavanje po malo mleka kuvati da povrće omekša. Zatim dodati sirće i sitno seckanu mirođiju, kratko prokuvati i skloniti sa vatre. Pobiberiti, po potrebi dosoliti i posuti sitno seckanim peršunovim listom.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.