Sara Džesika Parker, Crisi Tajgen, Nikol Kidman i Elizabet Benks samo su neke od poznatih žena koje su sa svojim muževima prolazile su kroz bolna iskustva neuspešnih in vitro oplodnji, inseminacije i pobačaja... A ovo su njihove priče:

Krisi Tajgen i Džon Ledžend

Nakon što su se venčali 2013.,  godinama su pokušavali da dobiju bebu, ali nikako nisu uspevali.  

"Reći ću vam iskreno, Džon i ja imamo problem. Voleli bismo da smo dobili dete pre pet, šest godina, ali nismo, to je bio proces! Odlazili smo kod lekara za neplodnost... I, svaki put kad bi me neko pitao hoćemo li imati dece, razmišljala sam "jednog dana pitaćete to pogrešnu devojku koja se stvarno bori sa time i biće joj vrlo teško. Zato, mrzim ta pitanja. Mrzim ih. Prestanite da to pitanje postavljate ljudima”, izjavila je za FABLife 2015. godine. 

Krisi i Džon dobili su ćerku Lunu Simone 14. aprila 2016. godine nakon višegodišnjeg pokušavanja i odlazaka na lekarske tretmane.  

Kim Kardašian i Kanje Vest 

Sekundarna neplodnost, odnosno poteškoće pri začeću drugog deteta nisu retka pojava. Sa tim problemom su se borili i Kim i Kanje. U jednoj epizodi njihovog rialiti programa, Kim je otkrila je da je išla na brojne preglede.

"Mnogo mi je teže da zatrudnim drugi put. Kad to ne planirate, dogodi se. A kad to silno želite, onda se ne događa", izjavila je Kim za E!International.

Ona i Kanje uspeli su nakon dužeg pokušavanja. Maleni Saint Vest rođen je 1. decembra 2015., dve i po godine nakon svoje sestre Nort.  

Džejmi King i Kajli Njuman

Glumica i manekenka imala je pet spontanih pobačaja, pet pokušaja vantelesne oplodnje i 26 tretmana inseminacije pre nego je uspela da ostane trudna. Njena dijagnoza policističnih jajnika velikim delom otežavala joj je trudnoću.  

"Kad sam ostala trudna, to je bila najbolja stvar na celom svetu. Nikad se nisam osećala zahvalnije, srećnije i ushićenije",  ispričala je Džejmi za People.  

Sina Džejmsa rodila je u oktobru 2013. godine, a drugog sina Leo Timsa u julu 2015..  

A post shared by Jaime King (@jaime_king) on May 14, 2017 at 10:35pm PDT

Mark Cukerberg i Prisila Čen

"Pokušavali smo da dobijemo dete godinama. Doživeli smo tri spontana pobačaja. Puni ste nade svaki put kad saznate da ćete imati dete. Počnete da zamišljate kako će izgledati, imate snove i nade za njihovu budućnost. Počnete da planirate, a onda nestanu. To je vrlo usamljeno iskustvo. Većina ljudi ne raspravlja o pobačajima jer se brinu da će to uticati na njihov odnos ili na vas same - kao da ste defektni ili ste učinili nešto da to uzrokujete. Zato se borite sami... Nadamo se da će naša priča ljudima dati više nade i da će pomoći ljudima da progovore o svojim iskustvima", objavio je Cukerberg na svom Fejsbuk profilu 2015. godine. 

Te iste godine dobili su prvu ćerku Maks. Ove godine objavili su da očekuju i drugo dete, ali i da strahuju da li će trudnoća dobro proći.  

Taking paternity leave to spend time with our growing family.

Posted by Mark Zuckerberg on Saturday, December 31, 2016

Sara Džesika Parker i Metju Broderik

Ovaj holivudski par dobio je sina Džejmsa 2002. godine, ali kada su poželeli drugo dete nikako nisu uspevali. Odlučili su se za surogat majčinstvo. Tim putem dobili su blizanakinje Merion Loret Elvel i Tabitu Hodž 2009. godine.  

"Istražili smo sve mogućnosti i surogat majčinstvo je bila naša opcija. Pokušavali smo da proširimo našu porodicu godinama. Nisam se mogla da se pretvaram da je sve u redu. Da sam mogla uspešno da iznesem trudnoću nakon rođenja sina, ne bih se odlučila na ovu opciju”, bila je iskrena Sara.  

Foto: Profimedia

Cortni Koks i Dejvid Arket 

Sa sada već bivšim mužem Dejvidom Arketom, popularna glumica, godinama je pokušavala da dobije dete. Uspevala je da ostane u drugom stanju, ali njeno telo nije moglo da iznese trudnoću. Doživeli su nekoliko spontanih pobačaja.  

"Lako zatrudnim, ali teško zadržavam trudnoću",  izjavila je za People.  

Uprkos tome, ona i Arket nisu odustajali.

"Ne bih rekla da je trudnoća poput šetnje parkom. Ali, šta da radiš? Mi jednostavno pokušamo ponovo", izjavila je tada Kortni.  

Nakon tretmana vantelesne oplodnje njihova ćerka Koko rođena je u junu 2004. godine. 

Bruk Šilds i Kris Henki

Bruke se borila sa cervikalnom displazijom koja joj je otežavala začeće. Odlazila je na in vitro oplodnju i ostala je trudna. Ali prvi put imala je spontani pobačaj.  

"Bili smo slomljeni. Sve do tad, mislila sam da je dovoljno to što ja želim bebu, i da će biti lako jer je za to došlo vreme", izjavila je.  

Dugo su se borili, ali na kraju su uspeli. Rodila je dve ćerke, Roan 2003. i Grier 2006. godine.  

Gven Stefani i Gevin Rosdejl

Nakon dva sina, Gven je želela još jednu bebu. Pokušavali su godinama i nije uspevala da ostane u drugom stanju. Šest godina posle rodila je i trećeg sina.  

A post shared by Gwen Stefani (@gwenstefani) on Apr 30, 2017 at 4:32pm PDT

Elizabet Benks i Maks Hendelman 

Nakon nekoliko godina pokušavanja, okrenuli su se surogat majčičnstvu. Oba sina Feliks i Magnus rodila je surogat majka.

"Reči drugih majki pomogle su mi da se odlučim za surogat majčinstvo. Govorile su mi da kada su se porodile zaboravile su da su uopše i bile trudne. I tako, kad je jednom fokus prestao da bude trudnoća, već beba, tada je to postala laka odluka”, ispričala je za Women's Health Elizabet.

Nikol Kidman

Slavna glumica ima dvoje usvojene dece iz braka sa Tomom Kruzom, ćerku i sina. Iz braka sa Kitom Urbanom ima biološku ćerku i ćerku koju su dobili preko surogat majke.

"Svako ko je želeo drugo ili prvo dete, poznaje ovo razočaranje, bol i gubitak koji doživljavate dok pokušavate. Oboje smo jako želeli drugo dete. Ja nisam mogla da ostanem trudna. Imali smo vrlo, vrlo teško iskustvo sa neplodnošću. Za mene, to nikad nije bilo lako", ispričala je Nikol u jednom intervjuu.  

Last year at the Met Ball. We had the best night. So sad we won’t be there this year, but our little daughter is winning an art award. xx

Posted by Nicole Kidman on Monday, May 1, 2017