Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo u svetu: Muškarci će uskoro moći da sami testiraju svoju plodnost (VIDEO)

Danski naučnici osmislili su kućni test plodnosti koji otkriva broj i kvalitet spermatozoida, te će muškarci ubuduće biti pošteđeni odlaska na klinike.

  Izvor: Foto: Facebook

Naučnici tvrde da su izmislili prvi probni komplet za kućno testiranje sperme na svetu, te da se uz njegovu pomoć može izmeriti kvalitet, ali i kvantitet semena. Uloga ovog kompleta je, između ostalog, i da poštedi muškarce neprijatnosti tokom poseta klinikama za plodnost.

Raniji aparati nisu mogli da odrede kvalitet sperme, već su služili za testiranje broja spermatozoida, te su muškarci mogli biti u zabludi.

Sada, stručnjaci tvrde da su razvili jednostavan i pouzdan komplet koji meri spermatozoide čoveka, ali i otkriva da li su "plivači" dobri.

Pogledajte i... Neplodnost: Šta sve ''ubija'' spermatozoide

Proizvod je nazvan SwimCount, a za dobijanje rezultata potrebno je samo pola sata. Korišćenje je jednostavno i zahteva da se pripremi uzorak sperme (bez korišćenja kondoma ili lubrikanata, koji mogu oštetiti spermatozoide) i da isti odstoji u čašici 30 minuta. Zatim, uzorak treba promešati deset puta, pre uzimanja doze od 0.5ml koja se prenese na SwimCount uređaj.

SwimCount gives you an easy to understand answer on sperm quality. Do you have LOW, NORMAL or HIGH sperm quality measured as the number of swimming (motile) sperms.

Posted by SwimCount on Friday, May 15, 2015

U roku od 30 minuta, komplet će promeniti boju i ukazati na to da li je broj pokretnih spermatozoida iznad ili ispod propisanih zahteva Svetske zdravstvene organizacije.

Ukoliko test pokaže da je kvalitet sperme ispod očekivanog nivoa, trebalo bi posetiti lekara za dalje tesiranje plodnosti.

Do you like our final design?

Posted by SwimCount on Thursday, May 21, 2015

"Retko se nailazi na inovativne proizvode u ovom domenu medicine. Ključna prednost SwimCount uređaja u odnosu na druge testove jeste ta što daje tačan broj pokretnih spermatozoida, te ne može da preceni čovekovu plodnost i obezbedi lažni osećaj da je sve u redu", za Daily Post izjavio je dr Džon Ris.

Vidite i... Želim bebu: 10 grešaka koje mogu da utiču na začeće

Proizvod je registrovan kao medicinski uređaj i trenutno je dostupan samo preko sajta kompanije JRBiomedical.

Kako se koristi možete pogledati na sledećem video snimku:

Danski naučnici osmislili su kućni test plodnosti koji otkriva broj i kvalitet spermatozoida, te će muškarci ubuduće biti pošteđeni odlaska na klinike.
Izvor: YouTube

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica