Većina žena smatra da je majčinstvo jedna od najlepših uloga na svetu. Neke mame ističu da ne bi mogle da zamisle život bez svog deteta. Majčinstvo menja pogled na svet, beba predstavlja izvor vaše radosti, a briga za nju postaje mamina jedina, zaista važna obaveza. 

U slučaju da volite druženje sa bebama, interesuje vas sve što je u vezi sa njima, možda je baš to signal da je vreme da se i vi ostvarite u ulozi majke.

1. Ispunjenje životnih ciljeva

Završetak fakulteta, zapošljavanje, usavršavanje, putovanje na egzotične destinacije ili možda venčanje? Koji god bili vaši ciljevi, ukoliko ste zadovoljni svojim dostignućima i uspesima, a želite i bebicu - to je sigurno pravi trenutak za njen dolazak.

Majčinstvo će vam postati omiljeno dostignuće, uživaćete u svakom trenutku provedenom sa bebom bez trunke kajanja.

2. Uživate igrajući se sa decom

Ukoliko uživate u vremenu koje provodite sa decom i nemate problem kada pomislite na menjanje pelena, kupanje i sve obaveze koje roditeljstvo iziskuje, to je pokazatelj da ste možda spremni da i vi postanete mama jedne bebice.

3. Praktični ste i štedite

Oprezni ste, vodite računa o svakom svom dinaru i pažljivo štedite kako biste bili spremni za životna iznenađenja - to je znak da ste odgovorni i brižni. Ukoliko ste tip osobe koja je predostrožna i koja sa lakoćom rešava svakodnevne obaveze, to je još jedan od pokazatelja da ste spremni za ulogu roditelja.

4. Interesujete se za bebu vaših prijatelja

Kada se nađete u prisustvu bebe prijatelja ili rođaka i odmah se zainteresujete za nju, da li je gladna, zašto plače i slično, to je još jedan u nizu pokazatelja da ste spremni za bebu. 

5. Vi i vaš partner ste saglasni oko roditeljskih tema

Vaspitavanje deteta nije baš tako lak zadatak kao što mnogi misle. Roditeljstvo iziskuje određenu dozu odgovornosti i brige, a može postati i veoma težak poziv ukoliko se vi i vaš partner ne slažete u vezi sa određenim vrednostima koje se tiču deteta i njegovog vaspitavanja.

6. Imate spremna imena za bebu

Ukoliko u glavi već imate imena koja biste dali svojoj bebi, to je znak da o tome razmišljate i planirate. Sasvim sigurno je spisak imena koja vam se sviđaju duži od broja dece koju planirate da imate, ali je veoma važan pokazatelj da bebu želite i da mislite o njoj.

7. Zanima vas porođaj svoje drugarice

Stalno ispitujete drugaricu o njenom porođaju i upoređujete sa drugim iskustvima za koje ste čuli, označava da i vi potajno razmišljate o tome i da se pripremate.

8. Ne paničite kada vam kasni ciklus

Ukoliko vam je postalo nevažno da li kasni menstruacija znači da ste sazreli za rođenje bebe.

9. Pratite sve što se tiče trudnoće i majčinstva

Odjednom su vam postale zanimljive teme koje se tiču majčinstva, dojenja, odgajanja bebe. Počeli ste da pratite portale i blogerke koje o tome govore? Znak je da vas ta tema zanima i da pripremate teren i prikupljate informacije za bebin dolazak.

10. Informišete se svemu što se tiče trudnoće

Neprestano pitate mamu, lekara, sestru, drugaricu o trudnoći, mršavljanju, promenama na telu, dojenju i porođaju. Interesovanja za ovu temu sasvim sigurno govore o vašoj potajnoj želji da se ostvarite u ulozi majke.

Pročitajte i:

Zapratite nas na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs) Lip 16, 2020 u 3:59 PDT