Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svet je opasno mesto za spermatozoide

Hemikalije i izvori toplote predstavljaju veliku opasnost za spermatozoide. Zaštitite ih na vreme i sačuvajte plodnost!


Muškarci na poslu: Da li sam u opasnosti?
Ako radite blizu izvora toplote, zračenja ili hemikalija u opasnosti ste da broj i kvalitet vaših spermatozoida opadne.


Veliki oprez se preporučuje i vozačima, zato što dugi period sedenja takođe može prouzrokovati neplodnost. Sedenje na testisima je isto kao da ste ih izložili velikoj toploti,a vaši spermatozoidi ne vole toplotu!


Pesticide su takođe na crnoj listi. To ne iznenađuje sobzirom da su programirani da ubiju vijugave čestice, a taj posao obavljaju jako dobro.


Rat! Kakvo dobro donosi? Spermatoziodima nikakvo! Za muškarce koji su bili u ratovima postoji veći rizik od neplodnosti. Istraživanja su pokazala da je kod veterana Zalivskog rata u 41 odsto veća verovatnoća pojave neplodnosti, nego kod vojnika koji nisu bili raspoređeni tokom rata. Istraživači su zaključili da su neplodnost izazavale tokične materije iz municije.
Zračenje i hemoterapija, koji se koriste u borbi prtiv raka, takođe imaju loše posledice na kvalitet i kvantitet spermatozoida.

Software:GIMP 2.6.10 Created: 2010:11:08 14:22:55

Borite se na vreme!

Ako na vašem radnom mestu već postoji opasnost po vaše spermatozoide, možda je vreme da razmislite o prelasku na neko manje rizično radno mesto. Ukoliko niste u mogućnosti da promenite posao, pokušajte bar da ograničite izloženost rizičnog mesta na kraći vremenski period.
Osim toga, van radnog mesta, treba izbegavati vruće kupke, previše uski donji veš i udarce u predelu prepona.

Mnogi muškarci podležu novom tretmanu, takozvanom zamrzavanju sperme, pre hemo ili radioterapije. Zamrznute spermatozoide mogu koristiti kasnije, u slučaju da žele potomstvo. Veliki broj muškaraca, bez obzira na okolnosti, čuvaju svoju zaleđenu spermu u „Banci Sperme“, za svaki slučaj.

Razmišljajte na vreme o vašem zdravlju. Nemojte dozvoliti da opadne broj i kvalitet vaših spermatozoida, kako biste preduzeli određene mere zaštite. Uradite to na vreme!
Svet je opasno mesto za vas i vaše spermatozoide. Pomozite im da prežive. Počnite sa izbegavanjem izvora toplote (npr. nemojte sedeti na TA pećima), hemikalija i na vreme posetite vašeg lekara opšte prakse i posavetujte se sa njim koje još mere možete preduzeti kako biste zaštitili vaše spermatozoide.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica