Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sočna i svima omiljena: Štrudla sa jabukama (RECEPT)

I mališani će obožavati ovaj tradicionalni recept koji miriše na detinjstvo.

 Izvor: Shutterstock

Jedna od najpopularnijih poslastica koji u raznim varijantama možete naći od severa do juga Evrope je štrudla ili savijača od jabuka. Ovo je recept za slasnu bečku štrudlu od jabuka koja se može poslužiti i sa sladoledom od vanile.

Potrebno je:
- pakovanje kora za savijaču (možete i sami da napravite testo)

- 1 kg kiselijih jabuka

- 100g šećera

- 50g maslaca

- cimet

- malo ruma ili mleka za namakanje suvog grožđa

- suvo grožđe

- sladoled od vanile

Priprema:
1. Kore poprskajte rastopljenim maslacem, pa na njih složite jabuke koje ste prethodno oljuštili i naseckali na kockice veličine 1 cm.

2. Posipajte šećerom, cimetom i suvim grožđem koje ste prethodno namočili u rum ili mleko. Urolajte testo i štrudlu položite u namašćenu tepsiju. Štrudlu malo izbockajte čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala.

3. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata do 40 minuta, dok testo ne dobije zlatnu koricu. Pustite da se malo ohladi, nasecite na kriške, pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled od vanile.

Savet plus: Ako ne volite cimet i suvo grožđe, slobodno izostavite iz pripreme. Po želji dodajte drugi začin koji volite ili štrudlu obogatite s malo seckanih oraha, badema ili drugih orašastih plodova.

Vaša štrudla od jabuka je spremna i uživajte u poslatici idealnoj za letnje dane!