Usklopu manifestacije “Dani Meksika” u hotelu Hyatt Regenecy Beograd 11. septembra održana je radionica u organizaciji hotela Hyatt Regency Beograd, Meksičke ambasade u Beogradu i Adria Medije pod nazivom “Chef’s table“. Ovog puta poznati food blogeri i brojni posetioci imali su priliku da se upoznaju sa autentičnim ukusima, kulturom, atmosferom i običajima ove zemlje.

meksicka-kuhinja-19-of-57-.jpg
Uroš Arsić 

Glavni šef kuhinje hotela Hyatt Regency Beograd Milan Čotra ugostio je kolegu iz Meksika, vrhunskog kuvara Džonatana Martineza Hereru, koji je nam je otkrio kako da napravimo tradicionalne meksičke specijalitete, među kojima su papričice sa škampima, tortilja sa prasetinom, “Mole poblano” sos sa ćuretinom i poznati trileće kolač. U opuštenoj, prijateljskoj atmosferi sticali smo znanja i upijali trikove, a osim fenomenalnih recepata koje nam je poznati kuvar podelio, imali smo priliku da i od ambasadora Meksika saznamo dosta toga o kulturi, tradiciji i običajima ove zemlje. Radionicu smo završili u sjajnom raspoloženju - prenoseći utiske, razmenjujući savete i recepte.

meksicka-kuhinja-28-of-57-.jpg
Uroš Arsić 

A zaljubljenike u ovu autentičnu kuhinju očekuje još iznenađenja!

Ako i vi volite meksičku kuhinju onda ne propustite priliku da okusite čuvene recepte, posebno street food koja je na meniju 15. i 22. septembra od 18 časova u okviru događaja pod nazivom “Blok 21” u dvorištu hotela Hyatt Regency Beograd. Posetioci će imati priliku da isprobaju tradicionalne street food specijalitete iz Meksika, kao i njihova originalna i osvežavajuća pića, a do 23. septembra Metropolitan restoran će predstaviti primamljiv i autentični meksički set meni, vešto kreiran od strane uglednog meksičkog kuvara.

meksicka-kuhinja-31-of-57-.jpg
Uroš Arsić 

Hotel Hyatt Regency Beograd u partnerstvu sa Meksičkom ambasadom u Beogradu sa ponosom nastavlja tradiciju predstavljanja raznovrsnih svetskih kultura, pružajući iskustvo koje slavi autentične ukuse, zavodljive plesove i dragocene običaje i tradicije.

BONUS VIDEO

RAŠINA KUHINJA Domaće fetućine Kurir

Izvor: Yumama/Stvar ukusa