Još kao devojčica, Kolin Slejgen je već davala imena bebama. U osnovnoj školi, TikToker se seća kako je pregledavala godišnjake i imenike, smišljala lažne porodice i pisala svoja omiljena imena u dnevnik za svako slovo abecede.

Danas je svoj hobi pretvorila u biznis i pokrenula kuću za konsultovanje za davanje imena za bebe. Postala je popularna na Tik Toku na kojima deli ideje za imena, mama je dvoje dece i radi kao medicinska sestra.

Odlučila je da postane preduzetnica dok je bila na porodiljskom odsustvu prošle godine, nudeći svoje usluge davanja imena bebama u lokalnoj Facebook grupi fokusiranoj na mame. U februaru je počela da deli svoje konsultacije na TikTok-u u pokušaju da poveća svoj poduhvat.

WBilo je mnogo više interesovanja nego što sam očekivala, rekla je, "a onda je poslovna strana samo uzela maha u smislu obima". Slagen provodi otprilike 20 sati sedmično dajući imena bebama, a do danas je izvršila preko 100 porudžbina. Trenutno se na njene usluge čeka šest nedelja, rekla je, iako kupci mogu dodatno da plate za brzu isporuku.

Iako i dalje radi tri dana u nedelji kao medicinska sestra, rekla je da bi danas mogla da se bavi imenovanjem beba sa punim radnim vremenom - ili, barem, da bi to "bilo moguće u smislu potražnje".

Na TikToku, gde ima 47.000 pratilaca, Slagen vodi gledaoce kroz svoj proces. Klijenti često traže ime koje ide uz postojećeg brata ili sestru, ili će imati stroge parametre oko slogova, slova i značenja.

Na nedavnim konsultacijama , na primer, par je rekao da traže "popularno ime za devojčicu sa energijom izvršnog direktora" koje bi upotpunilo ime njihove druge ćerke, Spenser. Takođe su tražili da to ne bude dva sloga i da se ne završava na "n". Najbolji izbor žene koja daje imena bio je „Sloun“.

"Najbolje ime izvršnog direktora za zgodnu devojku" rekla je, nazvavši ga "brzim i jednostavnim, ali snažnim i privlačnim". Njeni drugi predlozi uključivali su Konli ("Koko je zaista sladak nadimak") i Eliot ("ime za dečake klasičnog zvučanja koje izgleda neočekivano dati devojčici.")

"Nikad nisam mislila da će to biti prava stvar", rekla je Slagen o svom poslu

Slagen nije jedini "bejbi-nejmer" na TikTok-u, što govori o rastućoj popularnosti ovog posla. I dok je rekla da je profesija prethodila digitalnom dobu, društvene mreže su učinile ljude više uzbuđenim zbog izbora i otkrivanja imena za svoje bebe, kao i pojačale želju za pronalaskom autentičnogimena.

"Zaista sam se šalila kada sam govorila: "Kad bih mogla nešto da uradim, dala bih imena bebama." Nikada nisam mislila da će to biti prava stvar."

Pored svoje lične stručnosti, Slagen se oslanja na godišnju listu najpopularnijih imena za bebe socijalnog osiguranja koja pomaže roditeljima da se drže dalje od imena koja se često daju. Takođe otkriva zanimljive trendove kao što su imena inspirisana TV serijama.

Iako je njen posao još uvek u povoju, ona dobija mnogo zahteva nedeljno, uključujući i neke čudne i izazovne. Prema Slagenu, jedan klijent je želeo "mračna, gotička imena" sa vibracijom serije "Igra prestola". Takođe je zamoljena da promeni ime deteta, da pomogne u imenovanju preduzeća i da pomogne paru da smisli novo zajedničko prezime.

Cene počinju od 250 dolara za unapred snimljen video koji sadrži osam predloga imena ili pisani izveštaj od 10 predloga zajedno sa analizama. Ovo drugo je najpopularnija opcija, rekla je Slagen, ali njen najskuplji paket je 30 ideja za ime za bebe za 400 dolara.

Dok je mnogima ovaj trend na Tik Toku zanimljiv, ipak mnogi smatraju da je davanje imena detetu lična stvar i nešto što bi mame i tate trebale sami da urade i uživaju u tome. Mnoge je takođe začudila cena ovakvog poduhvata, i pitaju se - "Ko je spreman da plati najmanje 250 dolara da mu nepoznata osoba da spisak imena za njegovo dete"? Šta vi mislite o tome - pitamo vas u anketi ispod! 

Izvor: Yumama

 BONUS VIDEO:

ŠTA MOŽE DA KRENE PO ZLU NA SUNCU? Doktorka upozorava: Izlaganje visokim temperaturama dovodi i do stanja DELIRIJUMA I KOME Kurir TV