Pored majčinog mleka, voda je prva tečnost koju tek rođena beba unosi u organizam. U početku su to mali gutljaji koji se daju novorođenčetu da pospeše rad sistema za varenje, a kako raste, tako i njegova potreba za ovom blagotvornom tečnošću raste. Voda je od ključnog značaja za razvoj svih ćelija u organizmu kod deteta. Ona pomaže da se uspostavi redovna stolica, spreče infekcije mokraćnih kanala, a značajna je i za održavanje telesne temperature kod mališana.

Kada je dete malo, često neće umeti da pokaže da mu je voda potrebna. I tu nastaje velika roditeljska dilema: da li je svom detetu nude u dovoljnoj količini, ili pak premalo? Stručnjaci kažu da je optimalan unos zapravo individualan za svako dete. Neki će imati potrebu da stalno pijuckaju, dok će drugi unositi tek dovoljno da utole žeđ.

Ono što je veoma važno jeste da voda za mališane bude najboljeg kvaliteta. Upravo zato mnogi roditelji biraju VODAVODA Vodicu koja dolazi iz mineralnog arteškog izvora Banje Vrujci, sa dubine od 605 metara. VODAVODA Vodica poseduje NSF sertifikat koji je svrstava u rang svetskih lidera u premium vodama.

Problem sa kojim se roditelji takođe često sreću jeste i na koji način da svoje mališane, posebno one koji nemaju naviku ni potrebu za vodom, motivišu da je piju. Najbolje rešenje je atraktivna ambalaža! Kako mališani uživaju u crtanim filmovima, tako su oduševljeno prihvatili flašice VODAVODA Vodice – ukrašene omiljenim likovima Krokom Lokom, Sirenom Milenom, Vasom od Talasa, Lelujavom Lelom, Bredom Kitom i Konijem Morskim Ponijem, herojima koji ih vode u bajkoviti svet morskih avanutra. Flašice su praktične i dizajnirane tako da kod mališana razvijaju važnu zdravu naviku, a to je da piju dovoljno vode.

Da briga o zdravlju može da bude i zabavna, potvrđuje i sve popularniji crtani serijal koji je VODAVODA Vodica razvila i na Youtube kanalu i pod nazivom „Vodica morska avanturica“. Uživajući u crtaću, mališani uporedo i usvajaju prave vrednosti, poput solidarnosti, poverenja, iskrenosti, prijateljstva i sportskog duha. Uživanje za mališane, ali i njihove roditelje! Otisnite se u zabavnu avanturu sa jedinstvenom, zdravom, prirodnom VODAVODA Vodicom!