"Isti su kao oni iz Pariza, tako i mirišu", rekla nam je Suzana, food blogerka koja je odrasla u Francuskoj, nakon što je probala pecivo nastalo u radionici kroasana u organizaciji portala Stvar Ukusa i u saradnji sa hotelom Hyatt Regency Beograd.
Dvadesetak zaljubljenika u kuvanje i ukusnu hranu, iskusnih i manje veštih u kuhinji, okupilo se na edukativnoj i zabavnoj radionici i u opuštenoj, prijateljskoj atmosferi upijalo sve savete i trikove od vrhunskih "majstora peciva" na čelu sa Mirjanom Despenić. "Radile" su oklagije, mesilo se, rolalo, mazalo i premazivalo... A ako je bilo učesnika koji nije postavio nijedno pitanje, to je samo zato što ga je već neko preduhitrio.
Tako smo i saznali i koje brašno koriste profesionalci za izradu čuvenog francuskog peciva, rešili su nam dileme i oko toga koje temperature treba da bude testo, a koje puter kada se počne sa onim najzahtevnijim delom, pravljenjem "slojeva", pekari su nam otkrili i da boja samih kroasna zavisi od toga koliko ima šećera, a koliko soli u njima... Pokazali su nam i kako se rolaju savršeni kroasani, kako se pravilno ivice savijaju ka unutra - kao što to rade u Francuskoj, a saznali smo još mnogo toga od glavnog kuvara hotela Hyatt Regency Beograd - Milana Čotre i njegovog tima iskusnih pekara.
A ono što smo umesili, na kraju smo i probali! I kao što je rekla Suzana, a složili su se i svi učesnici ove radionce koju je omogućio i podržao DTL - domaći trgovački lanac i koja je realizovana uz podršku Francuske privredne komore - ispali su "oh-la-la"! Fantastično!
Pogledajte galeriju slika i uverite se koliko je bilo zanimljivo na radionici kroasana.
Radionicu smo završili u sjajnom raspoloženju - prenoseći utiske, razmenjujući savete i recepte, ali i slike i snimke koje smo napravili i koje smo podelili na društvenim mrežama.
"Ja sam naučila da pravim kroasane, a vi?", rekla nam je jedna zadovoljna učesnica, a drugi su se pridružili.
"Obavezno nas zovite na sledeću radionicu", poručili su sada već profesionalci za izradu kroasana!
(Yumama)
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu