Na praznik Cveti, koji se obeležava 17. aprila, a koji je ujedno i slava gradske opštine Stari Grad, bila je organizovana tradicionalna manifestacija 'Jevremova - ulica susreta'. Na toj manifestaciji svoj KUTAK je imao i National Geographic.

Program je počeo u 12 časova monodramom "Moj otac Vuk Karadžić" koja je publiku upoznala sa pojedinostima iz života jedne od najznačajnijih ličnosti naše istorije.

NG-42.jpg
Uroš Arsić 

Nakon predstave deca su osvežena Next sokićima i Rosa kids vodom, mogla da izaberu u kojoj radionici će dalje učestvovati.

NG-64.jpg
Uroš Arsić 

Članovi Centra za očuvanje tradicionalne kulture Desanka Đorđević u svom kutku su izložili nošnju iz svih delova Srbije o kojoj su deca mogla nešto da nauče, da je isprobaju i da se u njoj fotografišu za uspomenu.

NG-65.jpg
Uroš Arsić 

Deo National Geographic KUTKA bila je i škola za razvoj intelektualnih veština Brain'o'Brain koja je pripremila čak pet radionica osmišljenih tako da podstiču intelektualni i emotivni razvoj, finu i krupnu motoriku, socijalizaciju i komunikacijske veštine.

Od 14 do 17 časova deca su posvećeno bojila, crtala i pravila trodimenzionalne kreacije i origami figure na temu Uskrsa za stočićem posvećenom malim kreativncima.

Bila je tu i Flipsi radionica na kojoj su od Play Mais flipsija deca pravila razne predmete.

Brain'o'Brain je imao radionicu i za male graditelje na kojoj su deca radila i gradila sa konstruktorima; i mozgalice - radionicu na kojoj se uz abakus uči račinanje, a pomoću zagonetnih priča vežba mozak i umovanje.

Rekli smo vam na početku da su mališani tokom čitavog dana mogli da se osevežavaju Rosa vodom i Next sokićima, ali vam nismo rekli da ambalažu nismo bacali. Zajedno sa edukatorima iz Brain'o'Braina, na radionici "Od ambalaže do igračke" deca su pravila predmte po želji i na taj način, kroz igru, učila o ponovnoj upotrebi ambalaže, reciklaži i očuvanju prirode.

NG-27 (1).jpg
Uroš Arsić 

Interesovanje dece je na našu radost zaista bilo ogromno! Sve radionice su bile ispunjene, ali naročita graja je nastala kada je u 13 časova započela i "Uskršnja potraga za jajima" u organizaciji Muzeja Vuka i Dositeja. Mališani koji su bili prijavljeni na radionicu su poput vozića prolazili između posetilaca i devojaka koje su brinule da deca kad god požele dobiju Rosa vodu i Next sokiće, i rešavali zadatke kako bi došli do konačnog odgovora - gde su skrivena jaja.

NG-59.jpg
Uroš Arsić 

U 15 časova došlo je "Vreme za knjigu". Druženje sa autorkom knjige za decu Anom Dragović Drljević sa kojom su se deca preselila u neko drugo vreme, posetitila neke druge predele i upoznala pregršt novih likova.

NG-109.jpg
Uroš Arsić 

U galeriji pogledajte još fotografija:

Uroš Arsić National Geographic KUTAK ZA DECU