Mališani koji slave rođendan tokom leta znaju kako je kada je veliki broj drugara odsutan i ne može da dođe na proslavu. Ipak, nikad ne očekujemo da skoro niko od drugara ne dođe i planirana proslava postane samo okupljanje nekoliko pravih drugara.

Mališanima ovo teško pada, a i roditelji se rastuže zbog tuge svog deteta.

Jedna mama sa Tvitera požalila se na ovakvu situaciju kada je na rođendan došlo samo troje mališana.

"Od šesnaestoro dece, trinaestoro potvrdilo dolazak na rođendan. Došlo ih je samo troje. Navodno, pakuju se za godišnji, iskrslo planinarenje, a nekima je i kasno bilo da dolaze od 14-17 h. Niko nije javio da se kulturno izvini. Iznajmljen prostor, klopa, kućni bioskop, velika torta... Sve to je nebitno", napisala je jedna mama uz fotografiju divne rođendanske torte.

Nakon mamine tužne objave, javili su se mnogi roditelji i potvrdili sličnu situaciju.

"Ja sam rođena u januaru, zimski raspust, na mom sedmom rođendanu je bilo pozvano celo odeljenje i došla je jedna devojčica. Razočarenje jeste bilo, šamar, ali mnogo su se više istraumirali i iscimali moji nego ja. Nisu bila kriva deca, ne znam ni da li su roditelji, bio je prvi rođendan."

"Uf, tuga. Tako je moje dete bio jedini gost kod drugara. Ja sam se isplakala kada sam čula. To su roditelji krivi. Izljubi dete i to troje vrede više od svih ostalih."