Anonimna mama iz Britanije na jednom od najvećih foruma posvećenim mamama Mumsnet postavila je pitanje koje je privuklo pažnju svih i vrlo brzo završilo na svim društvenim mrežama. Ova mama iznela je problem koji se sastoji u tome što joj je ćerka izvanredno lepa.

"Zvučaće kao da se hvalim, ali kunem se da to nije istina. Ja sam potpuno prosečnog izgleda, kao i moj suprug. Međutim, moja ćerka povukla je na tetku, koja je izvanredno lepa i izgleda kao Klaudija Šifer. Moja ćerka je praktično preslikana tetka. Ima rumene obraščiće, ogromne zelene oči i gustu plavu kosu koja nikada ne izgleda neuredno. Sama bira svoju odeću, veoma je uredna i sama slaže modne kombinacije koje su svaki put fantastične. Prosto je takva, tu nema nikakvog mog uticaja, ja u tinejdžerskim godinama nisam bila taj tip devojčice, već sam više naginjala alternativnom stilu. Vidim i da sve devojčice žele da se druže s njom jer je zabavna i dobra, ali vidim i da su ljubomorne na nju zbog njenog stila i lepote. To ih iritira. Ima 12 godina i primetila sam da se svi nastavnici, članovi porodice, treneri prema njoj odnose drugačije, pružaju joj povlastice. Verujem da je to zato što je veoma poslušna, ali i lepa. Zaista je dobrog srca i nemam nijedan razlog da pomislim da se ikada nije ponela lepo prema nekome."

"Želim da je odgojim najbolje što umem. Međutim, ja sam celog svog života bila prosečna i praktično nevidljiva. Nisam privlačila pažnju. Zato ne znam kako da odgojim svoju ćerku i kako da je naučim tome da je divno biti lep, ali i da nije sve u lepoti. Moje pitanje je - kako odgojiti izuzetno lepo dete?"

Nakon maminog pitanja, usledilo je dosta odgovora.

"Hajde sad, više je nego očito da joj ne treba nikakva pomoć s tvoje strane, sama si nam opisala koliko je savršena", usledili su otrovni komentari forumašica.

"Svi roditelji misle da su njihova deca posebno lepa/talentovana/pametna/dobra. Ako već zaista tražiš savet, rekla bih ti da joj ne skrećeš pažnju na njen izgled, jer bi mogla da pomisli da ništa nije zasluga njenog rada i talenta, već samo lepote, što bi moglo da napravi problem na drugoj strani."


"Nemoj ovo da shvatiš pogrešno, ali imaj na umu da devojčici sledi pubertet, koji donosi i akne, masnu kosu, skokove u rastu, promene u težini. Isto kao što manje lepo dete u pubertetu može da se pretvori u prelepo, može da se desi i suprotno ", posavetovala je jedna majka.

Pročitajte i...

Ima godinu dana i neverovatno duge trepavice: Priča o devojčici koja je očarala svet (VIDEO)