Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Deca kao slepi miševi, noću lutaju, a danju spavaju': Otac Tadej o današnjoj omladini i greškama roditelja

"Otac i majka treba da imaju veliku vlast nad decom - šta god pomisle roditelji, to će deci i biti. Sa decom sadašnjom je mnogo teško. Upropašćena su i kod nas i u celom svetu", reči su duhovnika Tadeja.

  Izvor: Foto: Printscreen / YouTube French Vejters

U današnje vreme, roditelji imaju velikih neodumica o tome kako da vaspitaju decu.

U teškim vremenima, da li je pametno rađati ih više ili roditi samo jedno, pa mu sve obezbediti? Ne kupovati im stvari koje žele ili im dati sve što mi kao mali nismo imali?

Povezane vesti

Povezane vesti

Evo šta je otac Tadej govorio o svemu tome:

"Otac i majka treba da imaju veliku vlast nad decom - šta god pomisle roditelji, to će deci i biti. Sa decom sadašnjom je mnogo teško. Upropašćena su i kod nas i u celom svetu. Kao što jedan starac kaže, sada su naša deca kao slepi miševi, noću lutaju, a danju spavaju. I duhovi pod nebom čine svoje, oni žele da omladinu upropaste potpuno, da postanu kao automat. Da ne misle svojom glavom, nego šta im diktiraju.

Oni koji su u godinama kao što sam ja, znaju kakav je narod bio između Prvog i Drugog svetskog rata. I onda je bilo razlike, ali sad ovaj svet kao da je iz pakla izašao. Kao da se nije rodio na zemlji, čoveče. Izgubljeni smo.

Deci treba mnogo ljubavi da pokažu (roditelji), ali istinske. Pisala mi je jedna doktorica iz Bitolja, i muž joj je lekar, imaju samo jednog sina. Upisao se na fakultet, ali neće da uči, neće da sluša. Troja kola što su mu roditelji kupili, slupao je. Majka kaže:

"Hvala Bogu što je on ostao živ, mi sada više nemamo rezerve da kupujemo, pa kad dođemo s posla, on uhvati oca za gušu, pare traži. Ne znam šta da radimo!"

Šta da joj pišem. Rekao sam, nemojte nikoga kriviti što vam je dete takvo, sami ste krivi. Trpite. Hoćete samo jedno dete, pa ste mu sve činili po volji, morate i od sad. Tako ste ga naučili.

Ako mislite da imate dete, činite mu po volji, ali razumno. Dok je bio mali i prohtevi su bili mali. Sad je porastao, sad želja ima mnogo i prohtevi su veliki, tako ste ga naučili. Ako mislite da imate dete, tako je.

On traži da udovolji velikim prohtevima i dobro je što vas ne bije, inače kad poraste, i to ćete dobiti. To će vam biti kamata za ono kako ste ga vaspitavali kao malog.

Vremena su teška, nek je slava Bogu", rekao je otac Tadej.

Pročitajte i:

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica