Možda to niste znali, ali svaki horoskopski znak ima svoj poseban cvet koji, kako kažu zvezde, pripada samo njemu. 

OVAN – Lala

Pripadnici ovog vatrenog znaka su puni samopouzdanja i veoma su neukrotivi. Prepuni su pozitivne energije, uvek spremni da preuzmu poziciju vođe i spremni na avanture, umesto hodanja utabanim putevima. Njihov poseban cvet je lala. Ovnovi cene neočekivane znakove pažnje, a ukoliko želite da im poklonite buket koji će odgovarati njihovom entuzijazmu i stilu, odaberite crvene lale.

BIK – Ljiljan

Iako se na spomen Bikova uglavnom svi prvo sete njihove tvrdoglavosti, važno je da napomenemo da oni u sebi zapravo kriju toplu, romantičnu i vrlo osećajnu stranu. Upravo im zato odgovara ovaj posebni cvet - vrlo romantičan i opojan ljiljan.

BLIZANCI – Ruža

Oni su svestrani, prilagodljivi i imaju živu maštu. Blizanci su jedan od najkreativnijih horoskopskih znakova, vrlo društveni i razigrane prirode. Cvet koji odgovara njihovom znaku je ruža, jednako svestrana kao i oni. Zavisno od boje, ruže nose razne poruke i poklanjaju se u raznim prilikama.

RAK – Kokotić

Rakove smatramo najemotivnijim horoskopskim znakom i zato ne čudi što upravo u njihovim redovima nalazimo najviše nepopravljivih romantičara. Oni su osećajni, mirni, strpljivi i u potpunosti posvećeni svojim najmilijima. Takozvani kokotić je njihov cvet koji ih opisuje i koji simboliše otvoreno srce, a upravo je takvo srce Rakova.

LAV – Suncokret

Dominantni, snažni, dostojanstveni, puni samopouzdanja – sve to i još mnogo više su Lavovi. Druželjubivi su i sjajno se snalaze u centru pažnje, a zbog svojih kvaliteta lako tamo i dospeju. Cvet koji sasvim sigurno opisuje njihovu prirodu je suncokret. Grandiozan, simbol svetlosti i sunca savršeno odgovara ovom znaku i njegovim osobinama.

DEVICA – Bela rada

Ovaj znak je najveći perfekcionista horoskopskim znacima. Device imaju oko za detalje, fokusirane su i vrlo praktične. Na prvu su malo rezervisane i sramežljive, a krasi ih jednostavnost. Jednostavan i nenametljiv je i njihov cvet – bela rada.

VAGA – Hortenzija

Postoji li iko šarmantniji od Vage? One su harizmatične, pravedne, komunikativne i sofisticirane i jednostavno očaravaju. Vage su personifikacija balansa i harmonije, a takva je i hortenzija. Njena čvrsta drvenasta stabljika i grozd nežnih malih cvetova uspostavljaju balans između dve suprotnosti.

ŠKORPIJA – Božur

Moćne Škorpije su na glasu kao jedan od najstrastvenijih znakova. Jako su strastvene, uverljive, duboko osetljive i vođeni svojim emocijama. Raskošni božuri njihov su cvet. Sami po sebi vizualno moćni, odišu luksuzom i romansom, pa tako savršeno odražavaju karakter Škorpije.

STRELAC – Karanfil

U ovom znaku se spajaju fizička i intelektualna snaga. Oni su nezavisni, avanturističkog duha, uvek željni novih avantura, puni energije, ambiciozni i optimistični. Cvet koji ih odlično opisuje je karanfil, koji se smatra vrlo izdržljivim i dugovečnim cvetom, pa zbog toga predstavlja i karakter Strelca.

JARAC – Afrička ljubičica

Dobri stari Jarčevi pripadaju grupi stabilnijih i ozbiljnijih horoskopskih znakova. Odgovorni i pouzdani, s obe noge stoje čvrsto na zemlji. Afrička ljubičica koja simboliše vernost je cvet koji njima pripada.

VODOLIJA – Orhideja

Najveći pustolovi zodijaka su nezavisne, iskrene i odane Vodolije. Taj znak kroz život ide isključivo pod vođstvom svoje intuicije, a duhovnost mu je jako važna. Za Vodolije se često kaže da su baš posebne, kao i njihov cvet - graciozna i unikatna orhideja.

RIBA – Peruanski ljiljan

Saosećajne sanjarke ribe uvek dopuštaju svojim emocijama da nadvladaju razum i intelekt. Ribe vodi njihovo veliko otvoreno srce. Pripadnice ovog znaka eterične su i nežne, poput svog cveta - predivnog peruanskog ljiljana.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)