Kao i kod većine neplaniranih trudnoća, kada je Nikol Mur saznala da očekuje bebu, bila je zaprepašćena. Ali to nije bilo zato što je zaboravila kontracepciju. Naime, ona je još uvek bila devica.

Ova dvadesetogodišnjakinja je bolovala od stanja poznatog kao vaginizam, što je ustvari bolno nekontrolisano stezanje mišića vagine zbog kojih je često nemoguće imati polne odnose.

Čak i kada je pokušala da stavi tampon, osećala je neopisive bolove, a vođenje ljubavi nije dolazilo u obzir. Očekivano, šokirala se kada je uprkos svemu tome otkrila da je trudna.

"Kada sam imala 18 godina stupila sam u vezu s jednim momkom. Pokušavali smo da imamo seksualne odnose, bio je nekoliko godina stariji i iskusniji. Pokušali smo jednom, dvaput, ali to je bilo nemoguće", seća se.

Posetila je lekara je kako bi otkrila u čemu je problem, ali ni tamo nije dobila odgovore. Umesto toga, Nikol i njen partner pronašli su druge načine da budu bliski. Iako nisu ni slutili da je to moguće, upravo tako je ostala trudna. 

"Jednog dana na poslu sam osetila ​​strašnu mučninu i bol u grudima. Moja tadašnja šefica, koja mi je bila bliska prijateljica i znala je za moju situaciju, rekla je da misli da bih mogla biti trudna. Nasmejala sam se i rekla da nema šanse jer sam još uvek bila nevina i nikada nisam imala odnos. Ipak, u pauzi za ručak sam uradila test trudnoće i bio je pozitivan. Rekla mi je da je to moguće ako je bilo sperme u blizini moje vagine, uprkos tome što zapravo nisam imala odnose. Nisam mogla da verujem, bila sam toliko šokirana i zbunjena. Sve o čemu sam razmišljala je to kako ću, pobogu, roditi ovu bebu ako ne mogu da imam odnose", prepričala je Nikol.

Osim toga, brinula se da će njen partner da pomisli da ga je prevarila.

"Ali srećom, poznavao je mene i moje telo i nije sumnjao ni sekunde", rekla je.

Nikol je ispričala i da je bilo teško da uveri pojedine medicinske stručnjake da nikad nije imala odnose. Ipak, nakon nakon mnogo istraživanja i razgovora sa lekarima došla je do odgovora da je moguće zatrudneti i bez seksualnog odnosa, ukoliko je sprema došla u područje materice.

"Tokom trudnoće zaista sam se borila s profesionalcima koji ne veruju u moju priču. Moj partner je često morao da ide sa mnom na preglede kako bi objasnio da zaista nismo imali odnose", prietila se.

Tek u četvrtom mesecu trudnoće dijagnostifikovan joj je vaginizam. Procenjuje se da oko 0.5 odsto žena pati od ovog stanja, ali ne postoji tačna brojka.

Nakon dijagnoze, Nikol je upućena kod terapeuta koji se specijalizovao za vaginizam i uspeo je da je nauči kako da prevaziđe ovo stanje. Zahvaljujući tome, tek u petom mesecu trudnoće je uspela da ima sekusalni odnos i da izgubi nevinost.

Nikol sada deli svoju priču kako bi pomogla u podizanju svesti o vaginizmu, rekavši da je poseta terapeutu za nju izgledala kao svetlo na kraju tunela.

"Nije bilo lako. Proces je bio frustrirajući, stresan i uznemirujući, ali pridržavala sam se toga i na kraju sam prvi put mogla da imam seksualni odnos dok sam bila trudna", kaže.

Iako se pribojavala porođaja, na svet je donela divnu devojčicu Tili koja sada ima 8 godina. Porođaj je protekao sjajno, bez ikakvih komplikacija.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)