Trogodišnji dečak koji je imao problem sa spavanjem rešio ga je na vrlo neobičan način - uz pomoć banane!

Mama je u jednom momentu potpuno izgubila svu nadu da će dečak moći lepo da se odmori u toku noći.

Dečak Aron rodio se 14 nedelja pre termina bio je hranjen na svakih sat vremena u bolnici. Te neprospavane noći nastavile su se i posle četvrtog meseca, kada je dečak došao kući.

Budio se vrišteći, plačući i u strahu od raznih čudovišta. Bio je iscrpljen, baš kao i roditelji.

Sve su pokušali - i umirujuću muziku, lagana svetla, potpunu tišinu. Promenili su čak i dekoraciju sobe. Ništa nije pomoglo. On je uz sve to pio i hormon melatonin, ali ni to nije bilo od pomoći.

A banana?

U jednom momentu mama Merijen je stupila u kontakt sa specijalistom za spavanjem. Pola banane pred spavanje bio je njen vrlo jednostavan savet.

Mama je prihvatila ovo i desilo se nešto vrlo neobično - Aron je spavao od 8 uveče do 7 ujutru. I tako svaki naredni dan...

Kako to banana deluje?

Ona sadrži nutrijente i minerale koji pomažu da se opustimo. Dobar su izvor magnezijuma i kalijuma, koji opuštaju mišiće. Takođe, ona sadrži triptofan, koji telo pretvara u serotonin, a potom u melanin, što pomaže pri uspavljivanju. Ipak, imajte na umu da ne postoje jasni dokazi da tiptofan u hrani pomaže u spavanju.

Portal Made for mums napravio je anketu da li je pola banene pred spavanje pomoglo i drugim roditeljima.

Odgovori su bili različiti. Postoje roditelji koji su oduševljeni ovom idejom i čija deca spavaju kao bebice, ali ima i onih čija deca jedu dosta banana, ali se i pored toga bude tokom noći mnogo puta.

Šta vi kažete?

Pročitajte i...