Mama Iden Strong objavila je na Tiktok-u video upozorenja. Naime, njen sin Bejlor je zadobio infekciju i to zbog igračke koju svako dete ima. U pitanju je gumena patkica za kupanje.

"Ovo je moj sin Bejlor koji je dobio strašnu infekciju očiju zbog gumene patkice za kupanje. Zbog infekcije je završio u bolnici. Ispostavilo se da je za sve kriva gumena patkica sa kojom se kupa. Kao što znate, te gumene igračke imaju rupicu na sebi kroz koju može da prska voda. Ja sam našu otvorila i videla da je puna buđi", napisala je majka.

@tinyheartseducation

Check your bath toys! #mumsoftiktok#parentsoftiktok#baby

♬ when the party's over - Billie Eilish

Lekar opšte prakse Sara Džarvis kaže da nema sumnje da su gumene igračke za kupanje rasadnici virusa, bakterija i gljivica.

"Teško je reći koliko dece prosečno godišnje zaradi infekciju od takvih igračaka, ali svakako je uvek savet roditeljima da ih detaljno peru i suše nakon svake upotrebe. Ako ih ostavljate da stoje vlažne, rizikujete probleme", kaže ova lekarka.

Dr Ričard Hastings, ekspert iz polja mikrobiologije i prevencije infekcija, kaže da, ukoliko je igračka vidljivo buđava, treba je baciti bez pokušaja čišćenja.

"Kupite drugu igračku i vodite računa o njenom pranju i sušenju", posavetovao je doktor.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)