Jedna mama je istakla da je na spisku stvari koje ne dozvoljava svojoj deci i poznati slatkiš mančmelou. Mama i bolničarka Niki na svom Instagram profilu često objavljuje razna upozorenja drugim roditeljima koji oduševljeno prate njene savete, pa je tako i ovaj video naišao na brojne pozitivne reakcije.

Zašto? Niki je u svojoj objavi pokušala da objasni da je prosečan Mančmelou slične veličine kao i dušnik dece koja imaju tri godine i da baš iz tog razloga može biti vrlo opasan.

"Ukoliko ga mališani progutaju u komadu, može se zaglaviti u grlu i doći do gušenja. Kada se pomaša sa slinicama i sekretom, ovaj proizvod više nije mekan, već lepljiv, što znači da ga je teško progutati", naglasila je mama.

Takođe, Niki je istakla da je najbezbedniji način za upotrebu ovog kolačića kada se on podeli na četvrtine i tako posluži deci. Naglasila je da je ovaj kolačić podjednako opasan kao i grožđe.

Mnogi roditelji su se oduševili njenom objavom i istakli da do sada nisu znali za to i da bi trebalo da primenjuju njen savet o četvrtini kolačića.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!