Laura Maza, tridesettrogodišnja majka troje dece iz Melburna, podigla je prašinu na društvenim mrežama, nakon što je na Instagramu objavila da je njen sin udario drugo dete u školi i da je ona zbog toga ponosna na njega.

"Sin mi je danas rekao da je morao da dežura u dvorištu škole, ali nije hteo da mi kaže razlog, mislio je da mu neću poverovati. Na kraju mi je priznao da je udario drugo dete, koje ga je maltretiralo i nateralo na to. Učiteljica mu nije verovala, jer se to dete uvek pravi kao da je žrtva. Ne mislim da su moja deca najbolja, ali znam da moj sin ne bi tek tako udario nekoga. Ispričao mi je da ga je drugi dečak udario, a kada mu je rekao da prestane, gurnuo ga je i pobegao".

Mama ga je tada pitala šta je on uradio, kako se ponašao u toj situaciji, pa je dečak priznao kako je drugog dečaka udario šakom u lice, da mu pokaže da ne može da ga maltretira.

Ova majka dodala je i da joj je sin rekao kako je bio siguran da mu učiteljica neće verovati, pa je morao sam da reaguje. Nije ga grdila, već se zahvalila što je bio iskren i sve joj ispričao.

"Iako znam da nasilje nije rešenje, jesam li bila ponosna? Jesam, malo. Nasilnicima se treba suprotstaviti i drago mi je što je moj sin tako postupio", napisala je ona.

Njena objava je podigla veliku prašinu, pa su ljudi počeli u komentarima da se raspravljaju da li je njen sin postupio ispravno. Mnogi su ga pohvalili što se snašao, ali bilo je i dosta onih koji smatraju da, bez obzira na situaciju, nije dobro učiti decu nasilju i udarcima kao načinu rešavanja problema.

Pročitajte i...