Blogerka i mama troje dece Laura Maza iznenadla je javnost svojom neobičnom izjavom. Ona ima dva sina Luisa i Džejmsa i devojčicu Sofiju, koja ima razvojni poremećaj - autizam.

Sofija obožava da se igra sa svojom igračkom, koja je baš namenjena deci koja imaju poremećaj u razvoju.

Situacija zbog koje su ljudi kritikovali ovu mamu dogodila se u parku, kada su se njena deca igrala sa još dvoje dece. Oni (ta druga deca) su poželeli da uzmu Sofijinu igračku, a Laura im to nije dozvolila i veoma se iznervirala zbog toga. Deca su otrčala kod svojih roditelja i rekla da im Sofija ne da igračku, nakon čega su roditelji prokomentasirali da stvari treba deliti.

"Deca su se vratila i uzela mojoj ćerki izgračku iz ruke. Sofija me je tužno pogledala, a ja sam decu zamolila da joj vrate igračku. Deca su počela da mi objašnjavaju da moja ćerka mora da deli igračke sa vršnjacima. Odgovorila sam im da ona to ne mora, ako ne želi", napisala je Laura i objasnila zbog čega ima takav stav.

"Možda ću nekome da zvučim čudno, ali deljenje je društveno prihvatljiv oblik krađe i moje dete ne mora ni sa kim da deli ukoliko to ne želi. Da se radi o vašem telefonu, da li bi vam bilo drago da vam neko priđe i uzme ga uz ruke jer "stvari treba deliti". Sumnajm da bi vam se to svidelo. To je moje vlasništvo. Uvek ću hrabriti decu da kažu ne", rekla je ova mama.

Njena filozofija je izrevoltirala mnoge roditelje koji su se uključili u raspravu. Ipak, veliki deo majki se složio sa njom i pružile su joj punu podršku.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)