Da li vam se ikada desilo da ste ostali zatečeni koliko stolica vaše bebe lepo miriše? Mame, nije vam se učinilo. Pogledajte iskustvo jedne mame kojoj se ovakva situacija dogodila.

"Majka sam troje dece, među kojima je mala starosna razlika. Čak tri meseca su u isto vreme nosili pelene, a ja sam se osećala kao da radim u fabrici za proizvodnom trakom koja menja pelene. Bilo je i noći kada su svih troje imali proliv i kada smo u 24 sata potrošili skoro dva pakovanja pelena. Ipak, svetlo na kraju tunela je došlo kada su moji trogodišnji i dvogodišnji sin počeli da koriste nošu. Ipak, ostao je najmlađi sinkoji i dalje nosi pelene. Zapravo, ono što me zaintrigiralo je sledeće: prilikom menjanja pelena svom najmlađem sinu (koji je imao oko 3 mjeseca), primetila sam da iz njegovog kreveca dopire miris pekare. Ne šalim se. Njegove pelene mirisale su... prilično dobro. U početku sam se pitala da li sam pekla kolač taj dan, da li se miris širio stanom i došao u njegovu sobu.

Nakon toga, svaki dan sam primećivala isto - da njegova soba miriše na slatko testo i pekarske proizvode, glazuru od vanile ili sveže pečene palačinke. Bila sam prilično sigurna da nisam ništa spremala, pomislila sam da sam potpuno poludela. Možda je jedini razlog zbog kojeg sam smatrala da njegova stolica predivno miriše bio hroničan umor i nesanica. Možda samo previše volim svoju bucmastu, saltku bebu, pomislila sam dok sam uzimala maramice. Čija stolica miriše na svadbenu tortu, upitala sam se.

Jednog dana kada sam presvlačila bebu, moj najstariji sin je ušao u sobu i pitao da li jedem kolačiće. Cela situacija je izgledala tako blesavo, a ja sam pomislila da sam otkačena jer mi se sviđa miris kake mog deteta. Pitala sam se da li i druge mame i moje prijateljice uživaju dok udišu dečiju stolicu kao i ja? Jedne noći je moj suprug presvlačio bebu i nakon toga mi je prišao sa prljavom pelenom u ruci i pitao: "Zašto bebina stolica miriše na palačinke?" Laknulo mi je, jer očigledno nisam izgubila razum, kao što sam prvobitno pomislila, njegova je stolica zaista mirisala na slatko testo!

Konačno sam mogla da se opustim i shvatila sam da mi se ne priviđa. Odlučila sam da se informišem o toj temi i počela sam da pretražujem internet. Našla sam nekoliko medicinskih članaka koji govore da ukoliko dojite bebu, njena stolica može imati senf žutu ili smeđu boju, može biti i retka (kao proliv), a može mirisati na slatko (što nije uobičajen miris stolice). Saznala sam i da, ukoliko bebu hranite formulom, možete očekivati stolicu širokog sprketra boja, od žute do smeđe nijanse. Jedna medicinska sestra mi je rekla da se miris bebe i njene stolice može osećati i na kikiriki puter, na kokice i na mnoge druge namirnice. Zapravo, bebe mogu oponašati miris naših omiljenih namirnica, stoga, mame, ne kupujte osveživaće prostorija niti mirišljave sveće.

Ova tema me je toliko zainteresovala da sam se i kod drugih mama raspitivala, a one su se složile sa mnom u tome da stolica beba može mirisati veoma lepo. Što je čudno, zar ne? Jedna prijateljica mi je rekla da je stolica njene bebe mirisala na nešto ukusno i kremasto, dok mi je druga rekla da je njena ćerkica mirisla na sočne mafine od vanile. Čak je i moj svekar sumnjao u ovo što govorim i odlučio je da proveri. Prijatno se iznenadio i sada kada god dolazi donosi nam kolače iz poslastičarnice da se svi lepo zasladimo", ispričala je jedna mama.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na instagramu!