Ukoliko kod kuće imate mačku za kućnog ljubimca, verovatno već znate koliko su neverovatne ove životinje. Njihova veza sa duhovnim svetom je mnogo bliža od one sa ljudima, pa su zato vrlo saosećajni sa našim potrebama. Zbog svojih 'duhovnih' sposobnosti, one su vrlo važni činioci u porodicama sa decom. Pogledajte zašto bi trebalo da imate macu ako imate bebu: 

1. Štite od zlih duhova

U drevnom Egiptu, mačka je bila u svakom domu. U indijskoj mitologiji mačka je bila boginja Šakti. I danas su u raznim afričkih kulturama mačke deo plemena ceremonija i rituala.

Mačja mudrost se smatra blagoslovom. Postoje verovanja da se čak i zli duhovi drže podalje od mački. Mnoge legende kažu da bi mačke trebalo da budu u onoj kući u kojoj žive deca, posebno bebe.

Smatra se da mačke teraju zlo iz kuće.

2. Empatične su i prepoznaju tugu

Mačke su prirodni empati. Kada ste srećni ili tužni, mačke automatski znaju. Ovo se posebno odnosi na tugu - one se tada pojave tiho, sednu vam u krilo i "traže" da ih pomilujete.

Ako vas ljudi iznevere, ne tugujte, kod kuće vas čeka vaš najbolji prijatelj, neko ko vas najbolje razume, vaša mačka. Tužni mališani će sa krznenim drugarom u rukama odmah nabaciti osmeh na lice.

3. Leče telo, um i dušu

Postoji bliska veza između empatije i psihičke sposobnosti. Verovali ili ne, mačke mogu da predvide budućnost. One će pokušati da vam prenesu neku poruku, samo morate pažljivo da ih slušate.

Nemojte da bude iznenađeni ako mačka gleda u određenu tačku, budite na oprezu. 

Mačka može da izleči telo, um i dušu.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)