Kortni Rodžers (36) se 2008. godine udala za sveštenika Krisa Rodžersa (32) i dobila sa njim šest dečaka i četiri devojčice, a sada se spremaju za dolazak jedanaeste bebe,.

Kortni je sada u 33. nedelji trudnoće. 

Na svet stiže još jedna ćerka, a termin porođaja je 19. decembar. Biće to njihova prva beba rođena u zimskim mesecima, pa će zbog nje i proslava Božića biti još posebnija. Kortni i Kris, inače, svake godine na kupovinu božićnih poklona za decu potroše više od 100.000 dinara. 

"Drago nam je što opet čekamo bebu. Nervozna sam bila u početku trudnoće, jer sam imala dva spontana pobačaja u prvom tromesečju, ali sada sam u 33. nedelji i jako smo uzbuđeni. Jedva čekam da našu malenu držim u naručju", rekla je mama Kortni.

SZO ističe da bi najbolje bilo da između dva porođaja prođe od osamnaest meseci do dve godine.

Nije bilo komplikacija i sve vreme sam se osećala dobro, iako je termin za rođenje ove bebe isti kao i za onu koju smo izgubili pre četiri godine. Laknulo mi je kad sam čula otkucaje njenog srca. Nikada nisam imala više od tri dečaka ili devojčice zaredom, pa je ovo novi rekord, jer je ona četvrta devojčica. Deca su tako uzbuđena", poručila je mama.

Kako se kaže, dece nikada dosta, a ni para za troškove kada je porodica ovako velika. Kortni i njen suprug mesečno za hranu izdvajaju oko 125.000 dinara, decu školuju kod kuće, a za prevoz koriste kombi sa petnaest sedišta. Napravili su ove godine plan štednje pa su rešili da više ne jedu van kuće, što je značajno smanjilo njihove rashode. za ovoliko dece je takođe potrebna ogromna količina garderobe.

Zbog obaveza oko dece ovi roditelji mogu sebi da priušte samo jedan izlazak godišnje. Mama Kortni svakog jutra ustaje oko sedam časova i trideset minuta, sprema doručak koji se poslužuje oko osam sati. Starija deca obavljaju kućne poslove i pomažu u sređivanju nakon doručka, a pre početka nastave. Pripremaju sebi sendvič za ručak ili jedu ostatak od večere.

"Želimo da imamo dvanaestoro  dece, odnosno porodicu sa četrnaest članova. Moj suprug je najstariji od desetoro braće i sestara, pa smo se pre venčanja dogovorili da ćemo imati barem toliko dece. Imati nekoliko dece odjednom u pelenama i mnogo kolica za nas je normalno", istakla je Kortni.

Pročitajte i: