Mnogo je zabluda na temu kako je biti roditelj kod kuće, a u isto vreme i zaposleni na svom radnom mestu. Mama Grečen Goldman je naglasila da je rad od kuće nesavršen i neuredan.

Grečen je naučnica i mama, a u virtuelnom intervjuu za CNN otkrila šta se zapravo krije iza kulisa. Goldman je na svoj Tviter nalog objavila fotografiju samog intervjua. Na prvi pogled, sve što gledalac vidi jeste Grečen koja profesionalno daje intervju, ali gledaoci zapravo ne vide kako zaista to izgleda.

Goldman je u objavi na Tviteru uporedila fotografiju iz televizijskog intervjua na način na koji to gledaoci vide, a sa druge strane je prikazala kako to zaista izgleda. U opis fotografije je stavila "Samo sam bila iskrena".

Goldman smatra da je ovaj period nezgodan za većinu roditelja koji pokušavaju da žongliraju sa karijerom i brigom o deci. Realna fotografija, koja se ne vidi na televizijskom ekranu, prikazuje svuda okolo razbacane igračke i mamu koja je u obučena u poslovnu bluzu, bermude i sandale. Ništa osim elegantne bluze gledaoci ne vide.

Roditelji je razumeju i znaju da fotografija prikazuje i više od fizičkog nereda. Umesto toga fotografija je savršeni prikaz situacije u kojoj se većina roditelja nalazi. "Mentalno opterećenje roditelja je ogromno, a ako ćemo biti iskreni uvek teže pada majci", istakla je Goldman.

Zakazivanje sastanaka, obezbeđivanje kuće namirnicama, spremanje ručka, praćenje onoga šta deca jedu, uče i čime se igraju samo su neke od uloga majki. Goldman smatra da je sve to veoma iscrpljujuće i pita se kako funkcionišu majke kada idu na posao i obavljaju sve ove obaveze. Goldman je na vrlo slikovit način predstavila kako realnost može da izgleda kada je mi predstavimo na način na koji želimo i kako ona zaista izgleda kada to niko drugi ne vidi.

Zapratite nas i na Instagramu!