Kako su škole u svetu većinom zatvorene usled pandemije virusa korona, sasvim je razumljivo što mališanima nedostaju drugari i redovne rutine.

Velike promene, pored dece, osećaju i njihovi nastavnici i učitelji. Morali su da se prilagode onjlajn nastavi, koja ne pruža isti nivo prisnosti kao što je to u učionici. Jedna holandska učiteljica Ingeborg Meinster Van der Duin je toliko poželela svoje učenke da je isplela 23 lutke, a svaka od njih predstavlja jednog mališana.

Svakodnevno je tužna zbog toga što ne može da ima redovan kontakt sa svojim mališanima, a priznaje kako je sve ovo mnogo pogodilo. 

"Mnogo me je pogodilo ovo. Nema više dece u školi. Neizmerno mi nedostaju", bila je iskrena.

Kada je na Pinterestu naišla na pletene lutke, bila je odlučna da i sama napravi takve za svoje đake. Svaka od njih ima neke impesivne detalje, a odeću je mudro birala inspirisana onom koju nosi taj učenik. Neke imaju nočare, nakit, mašnice na kosi. 

Ova učiteljica je napravila i lutku same sebe.

Kada su se deca vratila po stvari, učiteljica je iskoristila priliku da svakom od njih da njegovu lutku. Svi mališani bili su presrećni kada su u rukama držali 'mini sebe'.

Učiteljica je već obećala svom narednom odeljenju iste ovakve lutkice. Iako su je pitali i drugi profesori da im napravi slične, ona je odbila.

Zapratite nas i na Instagramu!