Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditelji, molimo vas, ODMAH razgovarajte sa decom i objasnite im zbog čega NIKADA ne smeju da se penju na voz

Dvanaestogodišnji dečak iz Pančeva juče je, na žalost, izgubio život zbog, naizgled, dečje igre. Tuga prevelika i jedna preteška opomena svim roditeljima da preduzmu sve mere kako bi zaštitili decu od svih opasnosti koje nas okružuju.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Sinoć oko 18 časova, u železničkoj stanici Pančevo Varoš, od strujnog udara poginuo je dečak star dvanaest godina. Nesrećno dete je želelo da se fotografiše na vagonu, te je zamolilo svog druga da ga slika. Međutim, čim se popeo, udarila ga je struja od 25.000 volti, a meštani komentarišu da se čulo poput pucnja.

Veliki broj mališana u Srbiji strada na ovakav način, što je zaista velika nesreća i tuga. Deca su radoznala, vole da istražuju i da pomeraju svoje granice, što zbog sebe, što zbog drugih, te mogu doći u veoma opasne situacije. Oni često nisu ni svesni šta sve može da se desi i kako lako život može da im visi o koncu. Mališani ne znaju da nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže kako bi se desila nesreća, već da je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže.

Povezane vesti

Zato već danas porazgovarajte sa svojom decom, upozorite ih i objasnite im zbog čega nikako ne bi smeli da se penju na vagone. Skrenite im pažnju i na sve druge opasnosti koje vrebaju u okolini, poput saobraćaja, nepoznatih ljudi, hemikalija sa kojima mogu da dođu u kontakt...

Važno je da na sve načine probamo da zaštitimo svoje mališane od ovakvih, strašnih situacija i da stalno razgovaramo, kako bi im ukazali na opasnosti koje nas okružuju.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica