Marijana Bovering ima dvadesetomesečnu ćerkicu Angeliku, koja je rođena sa mrljom boje crnog vina na licu.

Kada god podeli fotografiju svoje preslatke devojčice, ova mama se susretne sa velikim brojem zlobnih komentara.

"Najgori komentar sa kojim sam se susrela jeste pitanje da li sam joj facu prislonila na ringlu. Govore kao da joj je lice grilovano", rekla je dvadesetsedmogodišnja mama. 

Posted by Marianna Bowering on Среда, 06. новембар 2019.

Mrlje boje crnog vina

 su diskoloracije koje izgledaju kao prosuto vino na nekom delu tela, uglavnom na licu, vratu, rukama ili nogama. Fleke od crnog vina mogu biti bilo koje veličine, ali rastu samo onoliko koliko i dete raste. Tokom vremena potamne i mogu svrbeti i ostavljati "osećaj šljunka pod prstima" u srednjem životnom dobu, ukoliko se ne tretiraju. Nikad se ne povlače sami od sebe. Ako se nalaze u blizini oka, moraju se pregledati da ne bi pravili problem. Australijska mama požalila se i na komentare kako nikada neće imati dečka u svom životu. 

Australijska mama požalila se i na komentare kako nikada neće imati dečka u svom životu. 

Nisu svi komentari bili skriveni iza tastature. Bilo je i onih koji su joj se obraćali u lice. "Najbolnije mi je bilo kada mi je na utakmici čovek prišao i rekao kako mi ćerka izgleda defektno. Onda se samo okrenuo i otišao. Ostala sam šokirana", rekla je mama.

I Marijana i njen suprug Kori ožiljak vide kao nešto što je čini jedinstvenom i neverovatno lepom. Oni joj se dive. 

"Naravno da nikada ne bih krila svoju ćerku iz tog razloga. Mislim da je prekrasna. Najviše mrzim ljude koji mi govore da će kada poraste moći da šminkom prekrije ožiljak. Zašto bi to radila uopšte? Ako poželi, naravno da može."

"Hvala bogu, radili smo sve testove, i Angelika je potpuno zdrava. Samo treba redovno da je pregledamo, naročito oči", rekla je Marijana.

Posted by Marianna Bowering on Четвртак, 31. октобар 2019.

Ova mama, svakako, jeste ambasador Vascular Birthmarks fondacije, te neprestano radi na edukaciji ljudi o različitostima. 

"Slama mi se srce kada je neko zao prema njoj. I sada vidim koliko samopouzdanja ima i ne plaši se ničega. Sigurna sam da će se izboriti sa svim što joj život učini. Ona je mnogo više od svog ožiljka. Ona je osoba, koja nije ništa drugačija od drugih", zaključila je ponosna mama Marijana.

Posted by Marianna Bowering on Понедељак, 06. мај 2019.