Majka trogodišnje devojčice Loret optužena je za zanemarivanje i zlostavljanje deteta, jer je ćerki dopustila da se ne češlja kako bi dobila dredove.

Tridesetčetvorogodišnja Kristin Miler sa Havaja takođe poslednje dve i po godine ima dreadove nakon što se godinama borila sa problemima koje joj je uzrokovala njena tanka kosa. 

Taj stil svidio se i njenoj ćerki, pa ju je prestala češljati i tako je malena Loret postala zvezda Instagrama.

"Loret je posebna. Znam da se uz ovakvu frizuru vežu određene predrasude i ja je samo želim ukloniti. Ipak, reakcije nisu uvek pozitivne", kaže Kristin.

Naime, neki ljudi je optužuju da to što radi nije kulturološki prihvatljivo i da dete izgleda zanemareno i zlostavljano.

"Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ne radi se o drugim ljudima, nego o tome što moja ćerka želi. Ako odabere da obuče haljinu, dopuštam joj. Deca treba da imaju mogućnost da istraživaju svoj identitet", smatra mama. 

Mišljenja je da je ćerki olakšala svakodnevicu, jer joj je zbog aktivnog životnog stila i igranja u parku kosa bila zapetljana. Devojčica je izrazila želju da prestane sa češljanjem kako bi imala kosu poput svoje majke, a Kristin se sa tim složila.

"Uvek sam mislila da su dreadovi predivni i smatrala sam da su odlično rešenje za moju tanku kosu. Nije me iznenadilo da takva frizura zanima i moju ćerku. Plakala je kad god sam joj raščešljavala kosu. Bacala je četku, molila brata da je drži za ruku. Koliko god sam pokušavala da budem nežna, bolelo je. Sada više nemamo takvih problema i mnogo je opuštenija", ističe ova majka, koja ćerki pere kosu jednom ili dva puta nedeljno posebnim ekološkim šamponom za dreadove.