Ester Soversbi godinama radi sa decom kao učiteljica, a ove godine na Fejsbuku je naučenu mudrost odlučila da podeliti sa roditeljima. Napisala je predivnu objavu i iz dečje perspektive i pojasnila izazove koje praznici nose za najmlađe. Tako je zapravo htela dati do znanja roditeljima da budu empatični i da saosećaju sa decom, posebno u ovo doba godine.

Naime, deca oko Božića i Nove godine neretko proživljavaju intenzivne izlive besa, a Ester smatra da bi roditelji trebalo da se usredsrede na komunikaciju.

Svoju objavu je naslovila rečima: "Budi blag prema meni ovoga Božića… iz perspektive male osobe".

Be kind to me this Christmas... from a little person's point of view: - You've probably let me eat more sugar than...

Posted by Esther Sowerby on Уторак, 26. новембар 2019.

"Verovatno si mi dopustio da pojedem više šećera nego inače. Zato i sreću i tugu i ljutnju proživljavam intenzivnije. Tokom praznika izlazim iz svoje rutine, ali bolje ću se nositi sa promenama ako znam što sledi, pa te molim da mi jasno objasniš planove za dan pred nama. Učestvovanje u Božiću može biti iscrpljujuće. Pomozi mi da se odmorim i zadrži moju rutinu spavanja", počela je objavu, pa nastavila sa upozorenjem roditeljima koji nameravaju da putuju, ali i onima koji detetu neće kupiti što traži.

"Putovanja oko Božića su stresna za sve nas. Kad je moguće, budi fleksibilan i proveri stanje na putevima pre nego što krenemo. Ne znam ništa o vrednosti novca. Ako ne mogu dobiti veliki Lego set za Božić, reci mi to pre božićnog jutra. Imaću vremena da se razočaram i naučim da ti verujem. Odraslima je priprema za Božić stresna. Znam da želite da sve bude savršeno kako bih imao uspomene za ceo život. Ali vidim da si pod stresom, ponekad i pre tebe. To se reflekuje na mene. Uspori, primeti me, razgovaraj sa mnom, igraj se sa mnom. Toga ću se uvek sećati."

"Kad preteram, a verovatno hoću u nekom trenutku, nemoj vikati na mene i posramiti me zbog mojih emocija. Ne želim da te razočaram i uništim ti Božić. Nisam manipulativan. Ja sam samo mala osoba čiji se mozak drugačije nosi sa stresom nego tvoj. Molim te, pokušaj me razumeti. A kad sve pođe po zlu, zagrli me i drži da osetim snagu tvoje ljubavi", rieči su kojim je zaključila objavu podieljenu više od 57 hiljada puta. 

Ester su kontaktirale brojne medijske kuće, pa je tako za Good Morning America detaljnije pojasnila poantu svog teksta.

"Umesto da razgovaramo o lošem ponašanju, što nas tera na kažnjavanje, bolje je govoriti o promenama ponašanja. Svaki roditelj treba da razume zašto su deca uznemirena i šta im treba", izjavila je.

Zapratite nas i na Instagramu!