Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukidanje domaćih zadataka - eksperimentalne promene u školovanju

"Od prvog do petog razreda ukinuli smo pisani domaći, jer je deci, roditeljima i nastavnicima izazivao veliki stres", rekla je direktorka ove škole.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ostvaruje se san svih đaka na svetu – škola bez domaćeg. Doduše eksperimentalno, i samo u jednoj školi u Dablinu. Prva iskustva kažu da promena za sada ide dobro.

"Od prvog do petog razreda ukinuli smo pisani domaći, jer je deci, roditeljima i nastavnicima izazivao veliki stres", kaže sestra Maria Hiland, direktorka Osnovne škole "Loreto". 

Osim što su uzrok stresa, domaći su oduzimali previše vremena učenicama osnovne škole "Loreto" za devojčice, ali i nastavnicima, za pregledanje i kontrolisanje urađenih zadataka.

"Nemamo toliko domaćih zadataka kao nekada, samo smo dobili pravopis i jedan ili dva dana u nedelji neka pitanja iz matematike", kaže učenica Lea Furlong.

Povezane vesti

Nastavnici sada imaju više vremena za rad sa učenicima tokom dana. Deca se ohrabruju da se bave učenjem van škole.

"Zaista je zabavno. I dalje učimo usmeno, ali manje pisanih domaćih zadataka pruža više vremena za bavljenje kreativnijim stvarima. Ja volim umetnost, crtam i čitam kod kuće", kaže Faije Mulen.

Za učenice završnog, šestog razreda, domaći su i dalje obavezni. Na taj način, kažu, pripremaju se za prelazak u srednju školu.

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica