Objava učiteljice iz Oklahome postala je internetski hit. Naime, učiteljica Karen Vunderlik je prvog dana škole odlučila da isproba nešto novo.

"Probala sam aktivnost nazvanu ‘teret’. Pitala sam decu šta znači imati teret i većinom su rekli da su to stvari koje bole, a nosite ih na ramenima", pojasnila je Vunderlik.

Svako dete je potom zamolila da na komad papira napiše šta ga muči, zgužva ga i baci daleko u učionicu. Sve papire su stavili u kesu i obesili kraj vrata u učionici, ali prethodno je svako morao da pročita tekst sa papirića koji nasumično izvuče iz kesice.

This starts my 22nd year of teaching middle school. Yesterday was quite possibly one of the most impactful days I have...

Posted by Karen Wunderlich Loewe on Friday, August 23, 2019

"Čitali su naglas. Pitala sam ih ko je to napisao i želi li s drugima da podeli priču. Bilo je tu suicidalnih stvari, roditelja koji su u zatvoru, droge u porodici, ostavljene dece, smrtnih slučajeva, raka, uginulih kućnih ljubimaca i tako dalje", dodala je učiteljica.

Kesa je i dalje obešena kraj vrata kao podsetnik učenicima da i druge osobe imaju teret u životima, a sama objava je i drugima podsetnik. Decu je važno učiti dobroti i empatiji, jer nikad ne znate s kakvim se problemima drugi oko njih bore.

Zapratite nas i na Instagramu!