Sve više bračnih partnera u Holivudu beži od tradicionalnih brakova te u hodu izmišlja nova pravila pokušavajući da održe dobar bračni život. Tako je u poslednjih mesec dana izašlo na videlo kako čak dve poznate glumice sa svojim partnerima žive samo određene dane u sedmici, ali hrvatski sociolog Branko Šimleša u tome ne vidi alarmantno stanje.

Glumica Gvinet Paltrou (46) je nedavno otkrila da nakon propalog braka s Krisom Martinom (42), sa svojim novim suprugom Bredom Falčukom pod istim krovom provodi tek četiri dana nedeljno. Par je zaključio kako će na taj način olakšati prihvatanje nove porodične situacije, odnosno dolaske i odlaske dece, ali i njihovog oca koji kod svoje bivše supruge i dalje ima svoju sobu, što je slavnoj glumici savetovao "trener intimnosti".

Nakon Gvinet, i glumica Kejli Kvoko (33), poznata kao Peni iz serije "Štreberi", takođe je priznala da čak ni nakon godinu dana braka ne živi sa suprugom. 

"Ne provodimo svaki slobodan trenutak zajedno i mislim da je to vrlo važno za razvoj odnosa. Kod nas pali, a i naš savetnik nam je rekao kako je odvojeni život dobra ideja", objasnila je glumica. Venčali su se 2018, a razlog zašto ne žive zajedno jeste taj što kuća, u kojoj planiraju zajednički život, još uvek nije gotova. "Gradimo kuću iz snova i vrlo brzo ćemo biti pod istim krovom do kraja života. Imamo vrlo nekonvencionalan brak i živimo na različitim lokacijama", rekla je Kejli u intervjuu za E! News.


Novi bračni trend među poznatim parovima; Foto: Profimedia

S obzirom da nije baš učestalo da parovi, a da ih to ne sprečavaju poslovne obaveze, odluče da ne žive zajedno, evo šta sociolog Bruno Šimleš kaže o novom trendu kod holivudskih glumaca.

"Zanimljivo je da Kejli Kvoko koja ne živi sa suprugom, dok čeka da im se završi kuća, ima svog "savetnika za brak", kao i što Gvinet Paltrou ima svog "trenera intimnosti". Bez obzira na kreativne nazive, dobro je da imaju stručnu osobu s kojom razgovaraju o odnosu. Razumem da će mnogima zvučati neobično, ali ne mora biti ništa problematično ako partneri deo vremena provode odvojeno. Mnogo je veći problem ako nemaju šta da rade jedno s drugim kada su zajedno. Ili kada se ponašaju kao obični cimeri, a ne ljubavni partneri. Uvek je presudno kako par izgleda iznutra, a ne kako im veza izgleda spolja. Ako su ova dva para procenila da im odgovara da imaju više prostora za sebe, pogotovo zato što nemaju zajedničku decu, to je sasvim u redu", istakao je sociolog Bruno Šimleša i pozdravio činjenicu da Gvinet ima jako zdrav odnos s bivšim suprugom s obzirom na to da on ima sobu u njenoj kući pa se može duže boraviti kad dolazi kod svoje dece.

"Divno je što su ostali odgovorni roditelji jer znamo previše primera kad bivši partneri ratuju preko dece", naglasio je Šimleša.