Biranje i davanje imena detetu je intimna stvar, a danas je samo nebo granica kad je u pitanju inspiracija, a jedino ograničenje je - zakon.

Verovali ili ne, u nekim zemljama određena imena su zabranjena nakon što su roditelji pokušali da ih daju svojoj deci, prenosi Kidspot.

1. Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116

Teško je poverovati, ali neko je rekao da bi ovo ime trebalo da se izgovara Albin. Roditelji iz Švedske su ime osmislili u znak protesta zbog kazne koju su dobili jer sinu nisu dali ime pre petog rođendana.

2. Cijanid

Jedna mama iz Velsa inspiraciju je, kako je izjavila, pronašla u istoriji. Kako je pojasnila, cijanid je otrov koji je ubio Adolfa Hitlera pa je htela ćerku da nazove po toj supstanci.

3. Princ Vilijam

Vojvoda od Kembridža nije zaštitio svoje ime, već su roditelji u Francuskoj došli na ideju da sina tako nazovu, ali su im to vlasti zabranile zbog straha da će to dovesti do ismevanja deteta.

4. III

Davanje imena prema rimskim brojevima na Novom Zelandu nije dozvoljeno. Međutim, dete možete da nazovete Tri ili Treće.

5. Nutela

Sud u Francuskoj je odbio želju roditelja da ćerkici daju ime Nutela. Na kraju nosi ime Ela zbog čega će verovatno jednog dana biti zahvalna francuskim vlastima.

6. @

Pevačica Ke$ha ima simbol u svom imenu, ali nije rođena u Kini gde je vlada zabranila roditeljima da sinu daju ime @.

Njihova ideja je bila da se ime izgovara "ai-ta", što znači "voleti ga", ali kineske matičare nisu impresionirali.

7. Robokap

Na poslednjem mestu nalazi se ime Robokap koje su zabranile vlasti u Meksiku nakon što su se roditelji pojavili sa željom da to ime daju svom sinu.