Bivša australijska ragbi zvezda, Den Mum, i njegova supruga Sara podelili su sa svetom svoje bolno iskustvo. Naime, ovaj bračni par izgubio je čak četvoro dece. Ćerka Sofi, sin Henri i blizanke Ela i Grejs rođeni su prerano, a ni jedno od njih nije preživelo komplikacije koje su nastale.

Zbog agonije koju su prošli, ali i zbog straha, svoje treće dete, sina Alfiija, su dočekali potpuno nespremni. Iako je on stigao na svet u 36. nedelje trudnoće i potpuno je zdrav dečak, njegovi roditelji su ovog puta odlučili da ne kupuju nikakve stvari za bebe.

"Živeli smo iz nedelje u nedelju, od pregleda do pregleda, i nismo mogli da prihvatimo da je to stvarno to dok ne dođe s nama kući", ispričao je Den za Femail.

Prva trudnoća se dogodila pet meseci nakon što su se venčali. No u 20. nedelji trudnoće, Sara je počela da krvari što je rezultiralo preranim porođajem. Kako su ispričali, njihova devojčica je bila "premalena da preživi". 

Nakon toga je Sari dijagnostikovana slabost grlića maternice zbog čega je puno teže izneti trudnoću do kraja, a često rezultira pobačajem ili pak preuranjenim porođajem. 

Šest meseci kasnije Sara je ponovno zatrudnela. Međutim, u 28. nedelji trudnoće pojavilo se krvarenje iz placente i odvezena je u bolnicu gde lekari nisu uspeli da zaustave prevremeno rođenje njihovog sina Henrija. Nažalost, svega devet dana kasnije preminuo je od komplikacija uzrokovanih infekcijom.

Nakon što su otkrili da je Sara treći put trudna, par je odlazio na ultrazvuke i preglede svakie dve nedelje. Uprkos strahu koji su imali i činjenici da su odbijali da prihvate trudnoću kao stvarnost, u 36. nedelji trudnoće Sara je rodila zdravog dečaka. Alfi je proveo pet dana na intenzivnoj nezi, ali je vrlo brzo pušten kući. Danas je on razigran trogodišnjak.

Dve godine nakon njegovog rođenja Sara je ponovno zatrudnela i to s jednojajčanim blizancima, devojčicama Elom i Grejs. Nažalost, i ove devojčice su usled komplikacija rođene u 20. nedelji trudnoće.

"Porođaj je bio posebno težak jer smo zamalo izgubili i Sarau. Grace je živela svega 25 minuta nakon rođenja i celi svoj život je provela u maminim rukama, dok je Ela preminula za vreme porođaja", ispričao je Den.

"Duša vam je uništena dok prolazite kroz porođajne bolove znajući da vaše dete na kraju neće biti živo. Znajući da u trenutku kada se porođaj završi neće biti krika života. Samo tišina", dodala je Sara.

Njihova tragična priča mnoge je rastužila, a oni priznaju da, iako uživaju sa svojim sinom Alfijem, ne prođe ni dan da se ne sete svoje četvero preminule dece.