Ulazak u auto i vožnja do operacione sale kroz bolnicu možda ne zvuči kao savršen beg, ali je ideja prihvaćena. 

Za mališane koji se susreću sa bolešću nema ništa gore od straha i čekanja u bolničkom krevetu da ih odvezu do operacione sale. I kada čitate prođu vas žmarci po telu pri pomisli na to.

Neke bolnice pokušale su da naprave okruženje što je moguće lakšim i manje strašnim za dete. To uključuje gledanje filmova, igranje igrica, a uz to i klovnove obučene u doktore.

Ipak, jedna bolnica je osmislila plan da put ka sali postane što ugodniji.

Medicinski centar u Kaliforniji je došao na savršenu ideju - da mališani sami sebe "odvezu" u dva mini automobila koje centar poseduje. Postoji jedan mali crni mercedes i jedan pink folksvagen. U autićima postoji i vesela muzika koju mališni mogu slušati u putu. Cilj ovoje je da se smanji strah i stres, te da ovo iskustvo bude što manje strašno za sve koji učestvuju.

Check it out! Doctors Medical Center has made another addition to our pediatric surgical program Last year, we...

Posted by Doctors Medical Center on Петак, 22. март 2019.

Sestra Kimberli Martines je izvršila istraživanje i otkrila da autići imaju uticaja na decu: "Kada mališani shvate da treba da idu u operacionu salu u malom kul autu totalno se ozare, a u najvećem broju slučajeva strah potpuno nestane. Uz sve to, i sami roditelji osete olakšanje kada vide svoje dete raspoloženo i srećno."

With a little passenger in tow, Caroline takes our new pink Beetle for a spin! Doctors Medical Center now has two little cars available for our young surgical patients to ride into the operating room. We can see the stress and anxiety melt away when they hop in the car

Posted by Doctors Medical Center on Субота, 23. март 2019.

Automobili su namenjeni mališanima između 2 i 7 godina. 

Ovo je dobro rešenje problema, a na sve to, srećni pacijenti se mnogo brže oporavljaju od svega.