Fitnes trener, Britani Nonan, mama dvoje dece, na svom instagram profilu često deli fotografije sa inspirativnim porukama. Poslednja u nizu je fotografija na kojoj se vidi njen postporođajni stomak i njena tromesečna ćerka kako leži pored. "Kad god da se dogodi, majčinstvo je čudesno".

Na fotografiji nije sakrila strije ni ožiljak od carskog reza, zapravio, to je i htela da pokaže i poruči da zbog toga ne brine, čak ni ako ožiljci nikad ne izblede.

"Nekako mi se sviđa taj podsetnik odakle su došle moje bebe, poseban je i kad god ga pogledam, znam koliko sam srećna”, napisala je.

Britani je odlučila da ohrabri žene koje su rodile decu carskom rezom ili ih to tek čeka i objasni im da toga ne bi trebale da se stide.

"Nadam se da će jednog dana žene znati da im ne treba opravdanje zbog načina na koji su donele dete na svet i da će ponosno i bez osećaja krivice ili stida reći da je to bilo carskim rezom", poručila je.

Njena objava oduševila je stotine žena, a mnoge od njih su podelile sa njom lična iskustva.

"Carskim rezom sam rodila oba sina. Ožiljci pokazuju koliko je moje telo snažno i predivno i stalni su podsetnik na našu priču", napisala je jedna mama, dok je druga dodala: "Neizmerno sam zahvalna što postoji carski rez. Spasio je život meni i mom detetu".