Najteži momenat za roditelja jeste onaj kada mu se dete nađe u opasnosti, a on nije u stanju da mu pomogne. U tom trenutku su nam najveći spas oni koji se nalaze oko nas, sposobni i fizički i psihički da spasu dete i povrate ga u život.

U ovakvoj situaciji u Floridi našla se i mama četrnaestomesečne devojčice, Ana Grejam. Lusija, koju je mama hranila, počela je da se guši hranom. U strahu i panici, mama je istog trenutka reagovala, međutim, nije uspevala da povrati dete. Bespomoćna, vrištala je iz sve snage tražeći pomoć. Policajci koji su bili u blizini istog trenutka su prišli kako bi pomogli bebi.

"Policajac Ajala je prišao, te sam mu istog trenutka dala dete. Seo je i veoma hitro reagovao uradivši sve što je bilo potrebno da spase moje dete. Panično sam sedela na podu, a jedino što sam želela jeste da moja ćerka bude dobro", izjavila je Ana. 

Video sa sigurnosne kamere je pušten u javnost, gde tačno možemo videti ovaj herojski čin.

Policajac je smireno i čiste glave došao i uzeo bebu u svoje ruke. Prvo je pokušavao zahvat kojim bi isterao hranu iz dušnika, a kada nije uspelo, morao je još jednom da pokuša, ovaj put jače. Tada je ovaj hrabri čovek uspeo da bebi pročisti disajne puteve, koja je potom počela normalno da diše. 

Mama je ovog heroja nazvala "anđelom iz raja".

Zahvaljujući smirenosti, instinktivnosti i istreniranosti ovog čoveka, beba je spasena.

"Pogledala me je širom otvorenih očiju iz kolica. Pokušala je da napravi pokret ustima, ali nije mogla ništa da uradi." Prestravljena mama je zaista istog trenutka reagovala i radila isto što je i policajac kasnije, međutim strah parališe čoveka, te nije imala dovoljno snage. Uopšte nije čudno što je majku u ovakvoj situaciji uhvatio napad panike, te nije imala snage ni za šta drugo osim da bespomoćno viče. 

Nakon ovog herojskog čina, devojčica je bila sasvim dobro i apsolutno zdrava, a verujemo da zahvalnost mame nema granica. I sama je mnogo puta izjavila kako je taj policajac zaslužan za to što je njeno dete sada uz nju, živo i zdravo. Za Anu je on postao pravi heroj, anđeo koji je došao u pravom trenutku i vratio u život njenu ćerkicu.