Internet je davno srušio sve granice i stvorio mogućnosti o kojima donedavno niste ni sanjali. Jedna od njih sigurno je i prilika da deca zarađuju milione, i to ni više ni manje nego - recenzirajući igračke!

Jedan od prvih koji je počeo to da radi je sedmogodišnji Rajan kog je Forbs upravo proglasio YouTube zvezdom sa najvećom zaradom. Naime, ovaj  dečak je, recenzirajući igračke putem svog YouTube kanala Ryan ToysReview, zaradio neverovatnih 22 miliona dolara.

Možda je još fascinantniji podatak da se njegova zarada udvostručila u odnosu na prošlu godinu.

Iako bi svako realan pomislio da tolika zarada može da dođe samo dugogodišnjim radom, ovde to nije slučaj. Rajanovi roditelji kanal su otvorili u martu 2015. godine, a prati ga već 17,3 miliona ljudi, a njegovi snimci pregledani su više od 26 miliona puta.

Pitate se kako je moguće zaraditi toliki iznos ovakvim hobijem? Kako Forbs procenjuje, ovaj dečak je 21 milion zaradio isključivo od reklama koje se prikazuju pre samih recenzija, dok je svega jedan milion stavio u džep zahvaljujući sponzorskim ugovorima.

Kolika je njegova popularnost i koliki uticaj ima na decu širom sveta pokazuje činjenica da je u avgustu Volmart počeo da prodaje ekskluzivnu kolekciju odeće i igračaka pod nazivom Rajanov svet.

Ipak, kako bi mu obezbedili budućnost, njegovi roditelji su odlučili da 15 posto zarade čuvaju na njegovom bankovnom računu kom će da dobije pristup tek kada postane punoletan.