Na uobičajenom, domaćem letu na Filipinima, dvadesetčetvorogodišnja stjuardesa začula je plač deteta i instinktivno prišla majci koja je ostala bez adaptiranog mleka za bebe. Na iznenađenje majke, ponudila joj je da ona podoji dete u drugom delu aviona. 

Organo je i sama majka devetomesečne devojčice Jade pa joj je bilo jasno kako se putnica sa detetom koje neutešno plače, u tom trenutku osećala.

"Čim sam začula plač, znala sam da mora da postoji način da pomognem. Kad mi je majka rekla u čemu je problem, znala sam da nemamo dohrane za bebe u avionu, morala sam sama da se ponudm za pomoć", ispričala je Organo i dodala da je majka bila zahvalna. 

"Na aerodromu je provela celu noć i zbog toga je ostala bez hrane", dodala je stjuardesa.

Čim se beba umirila, Organo je u očima majke uočila olakšanje, a beba je brzo zaspala.

"Mogu samo da zamislim haos u glavi te žene, kao majka znam kroz koji je stres žena verovatno prolazila. Bespomoćnost koju osećate kad ne možete da nahranite gladno dete je strašna, morala sam da uskočim. Ne mogu rečima da opišem koliko sam se ispunjeno osećala jer sam mogla da pomognem”, zaključila je Organo koja je srećna što doji i tako može nahraniti svoje, ali i tuđe dete, ako se za to ukaže potreba.

I BREASTFED A STRANGER’S BABY INFLIGHT Yesteday, I was scheduled for a check flight to be qualified as a Cabin Crew...

Posted by Patrisha Organo on Wednesday, November 7, 2018