Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Ništa se neće izgubiti za taj sat': Direktor firme iz BiH skratio radno vreme radnicama

Iako će raditi sat kraće, plate će im ostati iste kao do sada.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Firma iz Cazina, koja se bavi prodajom računarske opreme, radnicama je skratila radno vreme za jedan sat kako bi mogle provoditi više vremena sa svojom porodicom, što je zasad jedinstven slučaj na području Unsko-sanskog kantona, a možda i cele Bosne i Hercegovine.

Direktor firme CPU Infotech iz Cazina, Dženan Kapić, ističe kako primanja za njihovih šest radnica ostaju ista, a da je dobit od svega obostrana.

Povezane vesti

"Ništa se neće izgubiti za taj sat, poslove će stići da urade, a radnice će biti motivisanije, jer će više vremena provoditi sa svojom porodicom. Mislim da je ovo dobar potez koji će se pozitivno odraziti na naše poslovanje, a nadam se da će i drugi poslodavci slediti ovaj primer", kazao je Kapić.

Radnica Hana Perviz ističe kako su plate u ovoj firmi redovne, dodajući da ih je odluka poslodavca pozitivno iznenadila.

"Ovo meni kao ženi i majci mnogo znači. Imam dete od dve godine i sada ću više vremena posvetiti porodici”, kaže ona.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata USK Muhamed Mahmutović pozdravio je ovaj potez, ali je istakao da su takvi primeri pravi raritet u situaciji kada se radnička prava krše na brojne načine.

"Poslodavci danas nemaju sluha i kao da ne vide šta se dešava u društvu. Zbog procesa iseljavanja, sve je manji broj radnika na području Unsko-sanskog kantona i uskoro ćemo doći u situaciju da neće imati ko da radi. Međutim, njihov odnos prema radnicima se nimalo nije promenio", kaže Mahmutović.

Povezane vesti

Dodaje da brojni radnici u ovome kantonu rade za plate koje su najniže u Evropi, te da poslodavci na razne načine krše prava iz oblasti radničkog zakonodavstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica